İzmir'de Mansur Yavaş Erdoğan'a Karşı Önde

İzmir

İntegral araştırmasına göre İzmirliler, olası Cumhurbaşkanlığı senaryolarında en çok Mansur Yavaş'ı tercih ediyor.

İntegral araştırma şirketi, Ocak 2026'da İzmir'de yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı. Olası Cumhurbaşkanlığı senaryolarında, Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında en yüksek orana ulaştığı görüldü.

Seçmenden 'İkisi De Değil' Sinyali
Araştırmada dikkat çeken en önemli bulgu, "İkisi de değil" ve "Kararsızım" cevaplarındaki rekor artış oldu. Bu durum, seçmenin yeni bir yol arayışında olduğunu gösteriyor. Özellikle Ekrem İmamoğlu-Erdoğan senaryosunda, "İkisi de değil" cevabı %25,3'e ulaştı.

Yavaş Hala İlk Tercih
CHP'nin olası adayları Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Özgür Özel ayrı ayrı değerlendirildiğinde, İzmir seçmeni için ilk tercihin hala Mansur Yavaş olduğu tespit edildi. Ancak, önceki yıllara kıyasla Yavaş ve İmamoğlu'nun tercih oranlarında bir gerileme gözlemlendi.

Parti Seçmenlerinin Tutumu
Siyasi çapraz analizlere göre, İmamoğlu-Erdoğan senaryosunda CHP seçmenlerinin %8,3'ü, AK Parti seçmenlerinin ise %11,7'si "İkisi de değil" yanıtını verdi. MHP, DEM Parti, İYİ Parti ve Zafer Partisi seçmenlerinde bu oran çok daha yüksek çıktı.

Konsolidasyon Oranları ve Yeni Arayış
Verilere göre, CHP seçmeni Erdoğan'la yarışacak aday etrafında en yüksek oranda (%89) İmamoğlu'nda birleşiyor. Mansur Yavaş için bu oran %86,2, Özgür Özel için ise %82,8 oldu. Araştırma, "İkisi de değil" eğilimindeki artışı, seçmendeki yorgunluk ve yeni aday arayışının yanı sıra, İstanbul merkezli soruşturmalarla da açıklanabileceğini vurguladı.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçı sonrası teknik direktörler konuştu
Fırat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi'nin 2026 Programı Değerlendirildi
Esenler Erokspor, Iğdır FK'yı 3-0 mağlup etti
Trabzonspor, Gaziantep FK maçı hazırlıklarını tamamladı
Çukurca yolunda kaya düşmesi anı kamerada
Haberi Sesli Oku