İSTANBUL, 11. KÂRGİR YAPILARDA KORUMA VE ONARIM SEMİNERİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

İBB KUDEB, koruma alanındaki uzmanları bir araya getiren Kârgir Yapılarda Koruma ve Onarım Seminerlerinin 11’incisini 19 – 20 Kasım’da düzenliyor


BELEDİYELER 13.11.2019 16:00:00 0
İSTANBUL, 11. KÂRGİR YAPILARDA KORUMA VE ONARIM SEMİNERİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

İBB KUDEB, koruma alanındaki uzmanları bir araya getiren Kârgir Yapılarda Koruma ve Onarım Seminerlerinin 11’incisini 19 – 20 Kasım’da düzenliyor. Yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda uzmanın katılacağı seminerde, tarihi yapıların korunma ve onarımı konuşulacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü (KUDEB), koruma alanındaki farklı disiplinlerde çalışan yurtiçi ve yurtdışından uzmanları yeniden bir araya getirecek.

“11. Kârgir Yapılarda Koruma ve Onarım Semineri”, İBB’nin ev sahipliğinde 19 – 20 Kasım 2019 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek. Türkiye’den Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, Prof. Dr. Fatma Zeynep Aygen, Prof. Dr. Bilge Işık, Prof. Dr. Ruhi Kafesçioğlu ve Doç. Dr. Meltem Vatan Kaptan’ın da aralarında bulunduğu birçok akademisyen ve uzman katılacak.

Cihangir Camii, Piyalepaşa Nakşidil Valide Sultan Çeşmesi,Sümela Manastırı ve Amasya 2. Bayezid Külliyesi’nin restorasyon çalışmaları ile KUDEB Laboratuvarı’nın faaliyetleri ele alınacak.

Seminerde KKTC, Makedonya, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye, Yemen ve İran’dan akademisyenler de yer alacak. Magosa Kent Surları Koruma Çalışmaları, Kuzey Makedonya Manastır Haydar Kadı Camii Restorasyon Süreçleri, Halep Geleneksel Konut Mimarisinde Yapım Tekniği, Yemen’de Savaş Sonrası Rekonstrüksiyon Projeleri, Tebriz Çarşısı’nda Afet Sonrası Yönetim Stratejileri, Delhi’nin Tarihi Kârgir Yapılarının Korunması konuları irdelenecek.

Yüksek öğretim kurumlarında, kamuda ve özel sektörde koruma alanındaki farklı disiplinlerde çalışan uzmanların bir araya gelmelerini sağlayacak seminer, bilgi ve deneyim paylaşımı amacıyla gerçekleştirilecek.

Seminer; koruma alanında faaliyet gösteren tüm kamu kurum ve kuruluşları ile akademisyenlere, özel sektörde çalışan uzmanlara, üniversite - meslek yüksekokulları öğrencilerine, STK temsilcilerine ve kültür varlıklarının korunmasına ilgi duyan tüm vatandaşlara açık olacak. Seminerle eş zamanlı olarak, KUDEB Taş Eğitim Atölyesi Taş Restoratörü Eğitim Programı kursiyerlerinin taş oyma çalışmalarından oluşan sergi fuaye alanında gezilebilecek.

Seminer boyunca simultane tercüme hizmeti sunulacak. Program detayları ve online katılım formu www.ibb.gov.tr/kudeb sayfasından görülebilir.

 


SPOR


GÜNDEM

Büyükkılıç’tan Erciyes Feneri Derneği Marketi’ne ziyaret
Kocaeli'de Büyükşehir adayının seçim aracına taşlı saldırı!
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

SON DAKİKA