İSKENDER AKTEPE: “PAHALILIK” VATANDAŞI OLDUĞU GİBİ ESNAFI DA ZOR DURUMDA BIRAKIYOR

.


ERZURUM 26.03.2024 17:09:00 0
İSKENDER AKTEPE: “PAHALILIK” VATANDAŞI OLDUĞU GİBİ ESNAFI DA ZOR DURUMDA BIRAKIYOR

Erzurum Seyyar Satıcılar Ve Pazarcılar Odası Başkanı İskender Aktepe Ajanstürk Haber kanalına konuştu. Günümüzde de var olan ve hala devam eden pahalılık sorununa, yetkililerden çözüm bulmalarını istedi. Vatandaşın da mağdur olduğu bu soruna, Esnaflar olarak da suçlu gözüktüklerini, aslında kendileri de mağdur olduklarını dile getirdi.

Başkan Aktepe, “Bir gün Ak Parti’nin düzenlemiş olduğu toplantıya, esnaflar birliği olarak bizde katılım sağladık. Yolda  giderken araba da Berberler Odası Başkanı ile konuşma yaptık. Günümüzde bir tıraş olmanın fiyatı  bile 150 TL neden bu kadar pahalı olduğunu sordum fakat istediğim cevabı alamadım” dedi. Aktepe,” Bu fiyatı belirleyen kimler? Vatandaş esnafa kızıyor, bunun sorumlusu kim?” diye yakındı. Büyükbaş hayvanın yetiştiği birinci İl olan Erzurum da başta et olmak üzere gıda da bile fahiş fiyatların olduğunu söyledi. Artan fiyatlar konusunda, kendi esnafını saf dışı bırakarak konuşan Aktepe, çoğu esnafın fırsatçılık yaptığını bunun üzerine kendi esnafının da mağdur olduğunu ve Hükümetin sorumlu olmadığını vurguladı. Sözlerine,”Bende esnaflık yaptım ama vatandaşa bu kadar zulüm etmedik” diye devam etti.

AKTEPE, ERZURUM VALİSİNE VE BELEDİYE BAŞKANINA SESLENDİ

” Bu fiyatlar sizlerin önüne geliyor hiç mi bakmıyorsunuz?”  Diye konuştu. Sözlerine devam eden Aktepe,” Marketleri gezip, esnafları gezip sıkıntıları çözmeleri lazım. Vatandaşın da sorununu gidermesi lazım” diyerek yetkililere seslendi. Katıldıkları toplantılar da, onlarla birlikte Esnaf Birliği Başkanları da olması gerekirken, olmaması ve sorunlarımızı yetkililere dile getirmemeleri bizi çok üzüyor dedi. Aktepe, “ Zaten toplantılarda istediğimiz çözüme ulaşamıyoruz iletişime geçemiyoruz” diyerek de sözlerine ekledi. Belediye Başkanı’nın, Erzurum da 10 tane Pazar yeri yapacağını söyleyen Aktepe, “Umarım Erzurum vatandaşına yakışır Pazar yerleri olur”dedi. Son olarak Aktepe, Vatandaşın ve esnafın sorunlarının çözülmesini isteyerek sözlerine son verdi.

 

Fatoş Evin 


SPOR


GÜNDEM

Başkan Büyükakın: ‘’Daha güzel bir Kocaeli için yola çıktık’’
Başkan Kıral’a, geçmiş dönem belediye başkanlarından ziyaret
Muğla Büyükşehir kırsaldaki çınarların yanında
Başkan Zeyrek’ten ulaşımda kaliteli hizmet vurgusu
Düzce zabıtasından başarılı grafik

SON DAKİKA