Işıklı öğrenciler, Ata’mızı Selanik’teki evinde andı

FMV Işık Okullarının dört kampüsünden 117 beşinci sınıf öğrencisi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 81. yılında Selanik’ te doğduğu evde andı.


GÜNDEM 10.11.2019 15:03:00 0
Işıklı öğrenciler, Ata’mızı Selanik’teki evinde andı

öğretmen, Ata’nın doğduğu evde " Mustafa’m Ata’m" adlı şiir ve müzik korosuyla Sen Benim Hep Yanımdasın, Ey Özgürlük , Eğil Salkım Söğüt Eğil, 10. Yıl Marşı gibi eserleri de seslendirdi.

 

1934 yılında Atatürk’ün onayı ile Işık adını alan FMV Işık Okulları, öğrenci ve öğretmenleri ile 10 Kasım’da Atatürk’ün Selanik’teki evini ziyaret etti. 2002 yılından itibaren 17 yıldır her 10 Kasım’da Ata’nın doğup büyüdüğü evde hazır bulunan Işıklıların düzenlediği anma törenine Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Zeynep Sezerman da katıldı. Sezerman, anma töreninde; “Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları olarak 17 senedir her 10 Kasım’da öğrencilerimizle Ata’mızı Selanik’te doğduğu evde anıyoruz. Selanik'in Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu şehir olması dışında bizim için bir önemi daha var. Okullarımızın temeli de Selanik’te yaşayan Türk ailelerin okul arayışlarıyla burada atıldı. Kuruluşumuzun 50. yılında Ata’mızın onayıyla "Işık" adını aldık. Onun izinde, ilke ve devrimlerinin ışığında, gelecek nesilleri eğitimle aydınlatmaya ve önce iyi insanlar yetiştirmek için çalışmaya tüm gücümüzle devam ediyoruz”diye konuştu. Atatürk’ün yaşamdan ayrıldığı saat olan 09.05'te saygı duruşuna geçen öğrenciler, " Mustafa’m Ata’m" sunumuyla törene devam etti.

 

Ata’nın doğup büyüdüğü evin yanı sıra çocukluğunun ve gençliğinin geçtiği, okula gittiği Selanik’i de gezen Işıklılar, 1885’te Feyz-i Sıbyan adıyla Selanik’te kurulan Işık Okullarının o dönemdeki ilk binasının yer aldığı bölgeyi de ziyaret etti.

 


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA