ÖZEL HABER

ÖZEL HABER Haberleri

İnsan Olmak Neyinize Yetmiyor

.


ÖZEL HABER 7.02.2023 08:42:00 0
İnsan Olmak Neyinize Yetmiyor

Yaşanan bütün acılar bir kez daha göstermiş oldu ki, aramızda insan suretinde görünüp ama insan olmayan bazı mahlûklar var. Acılardan nemalanan, acıları hiçe sayan ve sadece kendi nefsi ve kazancını düşünen ve ne acıdır ki bizimle aynı havayı soluyan…

Haber; Ajansturk Haber Merkezi

Duyumlar alıyoruz; eldivenler daha birkaç saat evvel 15 liraydı, şimdi yoğun bir şekilde soruyoruz diye en ucuzu 50 tl olmuş. Atkısı, beresi, battaniyesi, çorabı ve akla gelebilecek her türlü giyim ihtiyaç maddesinin fiyatı beş katına ve daha fazlasına çıkmış. Yiyecek ihtiyacı için de aynı durum söz konusuymuş.

İhtiyacı olan; insan… İhtiyacı karşılayamaya çalışan; insan… Satıcı; ne olduğu belirsiz, anlık kazanım peşinde olan fırsatçı, ne yazıktır ki onun da adı insan.

Hakaretlerin biri bin para. Bunları yapanların insan olduğuna inanmak kolay değil ama sözüm ona onlar da insan. Şu ölsün, bu ölsün. Tasmasını taşıyan sahibinin işaret ettiği tarafa havlayan köpek misali hiç eksilmediniz aramızdan, ne yazıktır ki bu “insanlarımızın ölümüne sevinen” havlayanlar da insan.

İnsan olmak çok kolay bir şey aslında; sadece karşında gördüğün şeyin yerine kendini koyacaksın hepsi bu. O toprağa karışanın sen olduğunu, o eldivene ihtiyacı olanın sen olduğunu, o ekmeğe ve bir tas sıcak çorbaya ihtiyacı olanın sen olduğunu hissederek… İşte, insan olmak bu kadar kolay. Senin gücün, kuvvetin, iktidarın, servetin, varlığın, güzelliğin, heveslerin, öfkelerin ve arzuların 7,4 e endeksli ve yerle bir…

Aynaya bakabiliyor iseniz ne olduğunuza siz kendiniz karar verin artık. İnsan olmak neyinize yetmiyor ki?

Rabbim her kulunu niyetiyle karşılaştırsın.


SPOR


GÜNDEM

Kocaeli'nin “Çiftçi Şenliği”, Gebze’de kortejle başladı
Yıldırım’da atıkların dönüşümü için mobil çözüm
Başkan Ömeroğlu’ndan Anneler Günü mesajı
KOMEK ürünleri satışa sunuldu
Osmangazi Belediyespor’un yeni başkanı belli oldu

SON DAKİKA