İngiltere'de Kraliyet Donanması 'sırt roketi'ni test etti

İngiltere

.

İngiltere Kraliyet Donanması, Gravity Industries tarafından geliştirilen sırt roketi ile donanmaya ait HMS Tamar gemisine başarılı bir iniş gerçekleştirdi.

 

Kraliyet Donanması, İngiltere merkezli sırt roketi geliştiricisi olan Gravity Industries'in ürettiği sırt roketini test etti. Sırt roketinin kullanıcısına ellerinde ve sırtında olmak üzere toplamda 5 mini roket ile uçabilme olanağı sağladığı ve saatte 88,51 kilometre hız kapasitesine sahip olduğu belirtildi. Donanma yetkilileri, 8 dakika süren uçuş testinde sırt roketi ile Kraliyet Donanması'nın Batch 2 River sınıfı açık deniz devriye gemisi olan HMS Tamar'a başarıyla iniş gerçekleştirdi.

 

 

2020 Eylül ayında ülkenin kuzeyindeki Lake District'te İngiltere hava ambulansı yetkilileri tarafından test edilen sırt roketi ile "birkaç dakika içinde hastalara ulaşabileceği" ifade edilmişti.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Ajans Türk Haber Gazze için sokağa çıktılar: İstanbul’da yüz binler yürüdü
Aktoprak yolundaki çığ temizlendi
Yüksekova-Van kara yolunda heyelan ulaşımı aksattı
Kocaeli'de İzmit’in yeni sanat sahnesi açıldı
Bakan Çiftçi'den Çumra Şeker'e ziyaret
Haberi Sesli Oku