İMAMOĞLU YERLİ ÜRETİM METROBÜSÜN TEST SÜRÜŞÜNE KATILDI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerli üretim metrobüs aracının test sürüşüne katıldı. 29 durak yol kat eden İmamoğlu, alımını düşündükleri yerli üretim araçla ilgili, “Mevcut araçlar biraz eskimişti.


BELEDİYELER 19.11.2019 13:36:00 0
İMAMOĞLU YERLİ ÜRETİM METROBÜSÜN TEST SÜRÜŞÜNE KATILDI

Bu biraz gecikmiş bir yatırım. Hızlı davranmak istiyoruz. En doğru kararı vereceğiz. Metrobüsün daha güvenli, daha konforlu, daha hızlı bir ulaşım aracına dönüşmesini sağlayacağız” dedi.

BEYLİKDÜZÜ – BAYRAMPAŞA / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kurumun metrobüs filosuna eklenmesi planlanan yerli üretim otobüsün, Beylikdüzü TÜYAP ve Edirnekapı durakları arasında gerçekleştirilen test sürüşüne katıldı. İmamoğlu’na test sürüşünde CHP İstanbul milletvekili Özgür Karabat, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun ve İETT Genel Müdürü Hamdi Alper Kolukısa eşlik etti. Kolukısa’dan ve firma yetkililerinden araçla ilgili teknik bilgiler alan İmamoğlu, yolculardan bağımsız bir bölüm olarak tasarlanan şoför kabininde de incelemelerde bulundu. Toplam 28 duraktan geçen araç içinde İmamoğlu’nu gören bazı vatandaşlar, İBB Başkanı’nı el sallayarak selamladı.

“GECİKMİŞ BİR YATIRIM”
İmamoğlu, incelemeleriyle ilgili ilk değerlendirmesini de test aracı içerisinde yaptı. İmamoğlu, “Avantajlarıyla tasarlanmış bir metrobüs aracını deniyoruz. Alımını düşündüğümüz metrobüs aracı kapasitesi yüksek, bazı duraklarda her iki yönde iniş-biniş sağlayabilen daha ferah araçlar. Dolayısıyla hem birikmeleri engelleyecek hem de daha çok yolcuyu daha az araçla taşıyabilecek süreç tanımı var. Arkadaşlarım bir aya yakındır deneme sürüşlerini yapıyor. Benimle de böyle bir test sürümü istediler. Biz de Beylikdüzü’nden Edirnekapı’ya kadar testimizi yapacağız. Aracın performansını beraber gözlemlemiş olacağız. Sürücü kabini, ayrı bir bölüm olması itibariyle de daha güvenli. Her yönüyle ihtiyaçlara göre tasarlanmış bir araç tipi. Tabi araçlar biraz eskimişti. Bu biraz gecikmiş bir yatırım. Hızlı davranmak istiyoruz. En doğru kararı vereceğiz. Metrobüsün daha güvenli, daha konforlu, daha hızlı bir ulaşım aracına dönüşmesini sağlayacağız” dedi.

ŞOFÖRE ÖZEL KABİN
Bursa İnegöl’de üretilen test aracı, 510 beygir gücünde dizel motora sahip. İki körüklü olarak tasarlanan araç, 29 koltuklu. Toplam 291 yolcu alma kapasitesi bulunan aracın her iki tarafında da iniş-biniş kapıları mevcut. Aracın sağ ve sol taraflarında toplam 4 engelli rampası bulunuyor. Çok sayıda USB giriş noktası tasarlanmış olan araçta, şoför ile yolcuları bağımsız bir kabin ayırıyor. Şoförlerin temel ihtiyaçları düşünülerek dizayn edilmiş kabinde, araçtan bağımsız olarak ısıtma ve soğutma sistemi mevcut.

 


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA