İMAMOĞLU: “İSTANBUL, KARARLI BİR BELEDİYE YÖNETİMİYLE BULUŞTU”


BELEDİYELER 28.11.2019 15:18:00 0
İMAMOĞLU: “İSTANBUL, KARARLI BİR BELEDİYE YÖNETİMİYLE BULUŞTU”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ABD, Avustralya ve 8 Avrupa ülkesinden gelen ticaret odası başkanlarıyla, İngiltere İstanbul Başkonsolosluğu’nda bir araya geldi. İmamoğlu, “Avrupa’nın en kalabalık şehrindeyiz ve bize göre enerjisi en yüksek kentiyiz. Bu avantajlarımızın ticarette de en üst seviyeye taşınmasını istiyoruz. İstanbul, çok hızlı adımlar atacak ve dünyanın en etkin demokratik uygulamalarını, en cesur adımlarla gösterme konusunda kararlı bir belediye yönetimiyle buluştu” dedi.

BEYOĞLU / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosluğu’nda, ABD, Avustralya ve aralarında İngiltere, İsviçre, Belçika, Lüksemburg, Hollanda, Fransa, İtalya ve Almanya’nın bulunduğu toplam 8 Avrupa ülkesinin ticaret odaları başkanları ile yetkililerinden oluşan 24 kişilik heyetle bir araya geldi. Toplantıda ilk konuşmaları, ev sahibi sıfatıyla İngiltere Ticaret Odası Başkanı Chris Gaunt ve İstanbul Başkonsolusu Judith Slater yaptı.

Gaunt ve Slater’ın ardından söz alan İmamoğlu, konuşmasına, Slater’a Londra’daki ve buradaki misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek başladı. İmamoğlu, “Ülkeler arasındaki ticari ilişkinin iyi ve sağlıklı yönetilmesine katkı sunan değerli temsilcilere de burada bulundukları için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

“İSTANBUL EN ÖNEMLİ MERKEZ”
Türkiye’nin Avrupa’yla yüz yıllardır sıkı bir ticari teması bulunduğunu kaydeden İmamoğlu, “Bu temasta en önemli merkezi İstanbul olduğunu biliyoruz. Bugünün bana yüklediği en önemli görevlerden biri, bu kadar derin bir geçmişe sahip bu ilişkilerin en güçlü şekle bürünmesi adına, şehrimizdeki tüm kolaylıkları, sizlerin ortaya koyacağı politikalara dönük tüm kolaylıkları kent adına sağlamak olacak. Özellikle Avrupa’da yaptığım tüm seyahatlerde, şehrimizin bu karakterinin mutlak altını çizerek her ortamda belirttim. Avrupa’nın en kalabalık şehrindeyiz ve bize göre enerjisi en yüksek kentiyiz. Bu avantajlarımızın ticarette de en üst seviyeye taşınmasını istiyoruz. Bir yönüyle çok simge bir yapının içindeyiz. Neredeyse 180 yıllık bir ilişkinin şahidi olan bu bina da gösteriyor ki, sorumluluğumuz bu anlamda oldukça yüksek ve inşallah sizlerle beraber bunu başarıya ulaştıracağız” diye konuştu. İstanbul’un bu yeni başlangıcında birkaç temel karakteri olduğunu belirten İmamoğlu, şunları söyledi:

“DEMOKRASİ SEVİYESİ YÜKSEK ŞEHİRLER İYİ EKONOMİYİ SAĞLAR”
“Bunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Kesinlikle İstanbul, bu yönde çok hızlı adımlar atacak ve dünyanın en etkin demokratik uygulamalarını, en cesur adımlarla gösterme konusunda kararlı bir belediye yönetimiyle buluştu. Çünkü, ortaya koyacağı bu davranış biçimi, aslında ticaretin canlanmasına, ekonominin ya da sermayenin o şehirle buluşmasına sebep olacak ana karakterdir. Çünkü içinde şeffaflık var, katılımcılık var, hesap verebilirlik var. Bütün bunlar, dünyadaki en yasal zeminin, en doğru sermayenin aradığı şeyler. Bu uygulamaları, biz, sadece belediye kurumu içerisinde hayata geçirmeyeceğiz. Her alandaki uygulamalarımızda ve her kurumla olan ilişkilerimizde aynı uygulamaları mutlaka devrede tutacağız. Özellikle şunu belirtmek isterim ki, ‘Ekonomisi iyi ülkeler, demokraside de çok iyi konumdadır’ tanımı doğru değildir. Demokrasi seviyesi yüksek olan şehirler ve ülkeler aynı zamanda iyi ekonomiyi de sağlarlar. Onun için öncelikli bu karakterimizden size bahsetmek istedim.”

İSTANBUL YATIRIM AJANSI’NA DAVET
İstanbul’un tanıtımı ve kente yatırım konularında çalışmaları bulunduğunu ifade eden İmamoğlu, bu kapsamda İstanbul Yatırım Ajansı’nı kurmayı hedeflediklerini vurguladı. İmamoğlu, “Bu konuda, bu masada bulunan herkesin deneyimine de ihtiyaç duyduğumuz bilmenizi isterim. Bu, sizin bağlantıda olduğunuz kurum ve kuruluşlara çok yardımcı olacak bir kanalı oluşturacak. Hatta bu masa bana şöyle bir ışık yaktı: Bu ticaret işbirliğini yöneten sizlerin, bu kurumun kuruluşunda olması gerekir, diye düşünüyorum. Bunun yol haritasını mutlak analiz edeceğim. Çünkü biz, İstanbul Yatırım Ajansı’nın belediyenin bir birimi değil katılımcı bir karakterle büyümesi gereken bir alan olması konusunda da yol almak istiyoruz. Dolayısıyla sizi bir arada görünce, sizin o kurulacak olan kurumun parçası olmanız gerektiği konusunda zihnimde bir ışık yandı.Bunu mutlaka sizlerle konuşmak isterim. Avrupa’nın doğusundaki en önemli merkezinde, bu güzel şehirde, sizlerle bir arada olmaktan çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. İmamoğlu, daha sonra heyetten gelen soruları yanıtladı.

 


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA