 
        Erzurum İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Vali Yardımcısı Didem Dinç Özay'ın başkanlığında 2025 yılının 4'üncü ve son olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Abdulkadir Mutlu kurula kapsamlı bir sunum yaptı.
Toplantıda 2025 yılının ilk 9 aylık döneminde İŞKUR tarafından gerçekleştirilen faaliyetler hakkında kurula detaylı bilgi verildi. 2026 yılı Yıllık Eğitim Planı'nın kurul onayına sunulması kararlaştırılırken, 2025/2. Dönem Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Projeleri hakkında da bilgilendirme yapıldı.
Mevcut Toplum Yararına Program (TYP), İşgücü Uyum Programı (İUP) ve İŞKUR Gençlik Programı hakkında güncel bilgiler paylaşıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan teftişlerde tespit edilen eksiklikler ve dikkat edilmesi gereken hususlar kurul üyeleriyle paylaşıldı.
Yakutiye ilçesindeki Erzurum Gastronomi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Anadolu Meslek Programı türünde hazırlık sınıflı Gastronomi ve Mutfak Sanatları Alanında Mutfak Sanatları, Pastacılık ve Ekmekçilik ile Servis ve Kahve Hazırlama dallarının açılmasının kurul onayına sunulmasına karar verildi.
Vali Yardımcısı Dinç başkanlığında gerçekleşen toplantıya Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Abdulkadir Mutlu, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Rasim Fırat, ETSO Genel Sekreteri Osman Ömeroğlu, Erzurum Ticaret Borsası Başkan Vekili Turhan Dinler ile çeşitli kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.