İklim değişikliği İzmir’de masaya yatırılıyor

Toplantının açılışı konuşmasını yapacak olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in önemli mesajlar vermesi bekleniyor.


GÜNDEM 15.11.2019 12:11:00 0
İklim değişikliği İzmir’de masaya yatırılıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilecek olan Küresel Isınma Kurultayı ile ilgili çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından 50’ye yakın sivil toplum kuruluşu ile ortaklaşa gerçekleştirilecek Kurultay’da ‘Temiz Enerji Temiz Kentler” konusu tartışılacak.

 

İzmir Alsancak’ta Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde 29 Kasım 2019 Cuma günü saat 12.30’da başlayacak toplantının açılışı konuşmasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yapacak. Tunç Soyer daha önceki Kurultay’lara da katılarak iklim değişikliği konusunda önemli mesajlar vermişti. Başkan Soyer’in bu defa da önemli mesajlar vermesi ve İzmir’de günümüzün yakıcı sorunu iklim değişikliği konusunda atılan ve atılacak adımlara sıralaması bekleniyor.

 

Bu yıl 11’incisi yapılacak toplantının akışı da şekillenmeye başlandı. İlk oturumda gazetecilerin, ikinci oturumda ise ekonomi ile ilgili çevrelerin görüşlerini ortaya koyması bekleniyor. Daha sonra ise özellikle yerel yönetimlerin de katılımı ile bir forum yapılması bekleniyor.

 


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA