BELEDİYELER

BELEDİYELER Haberleri

İBB’DEN İNOVASYON ADIMI

Son günlerde teknoloji konusunda attığı adımlarla dikkatleri üzerine toplayan İBB, İstanbul’un İnovasyon Platformu Tech İstanbul’u hizmete açtı.

İBB’DEN İNOVASYON ADIMI

Son günlerde teknoloji konusunda attığı adımlarla dikkatleri üzerine toplayan İBB, İstanbul’un İnovasyon Platformu Tech İstanbul’u hizmete açtı. İBB ve Young Guru Academy (YGA) ortaklığıyla hayata geçen Tech İstanbul’un hayali, İstanbul’un sorunlarına çözüm bulurken, aynı zamanda teknolojiyi İstanbul’dan dünyaya yaymak. İBB Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın hayata geçirdiği inovasyon platformu, Tech İstanbul yayında. İBB ve YGA işbirliği ile gerçekleştirilen projeye https://tech.istanbul adresinden erişilebiliyor. Platform, İstanbul’daki kentsel sorunların çözümüne yönelik girişim başvurularına açık. Tech İstanbul’u, 18 Ocak’ta yapılan YGA Zirvesinde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu duyurmuştu. Açılmasının ardından başvuru kabulüne de başlayan Platform, İstanbul’un kentsel sorunlarına çözüm bulmayı hedefliyor. Bu kapsamda, bir çözümü olan tüm prototiplerin başvurusuna açık olan Tech İstanbul’a, İlgililer, 29 Şubat 2020 tarihine kadar başvurularını yapabilecek.

İBB, destek sağlayacak

Tech İstanbul, girişimlerin, çözümlerini müşterilere ulaştırmasını ve paylaşılan verilerle birlikte test etmesini sağlayacak. Tech İstanbul’un hayali, çift kanatlı teknolojilerin İstanbul’dan dünyaya yayılmasını sağlamak. İBB iştirakleri ve şirketler, girişimlerin çözümlerini geliştirebilmesi için vereceği destekler şunlar: Sorunları daha detaylı inceleyebilmek ve çözüme götürebilmek için gerçek, güncel, anonim veriyi paylaşacak. Ekiplerin sorun üzerinde derinleşmesi için saha testleri gerçekleştirecek. Seçilen çözümü uygun gördüğü takdirde tüm İstanbul halkının kullanımına açarak, çözümün hayata geçirilmesini sağlayacak. Başvuruların açılmasından itibaren 6 ay sürecek olan ilk faz Temmuz ayında hayata geçirilecek demoday ile sona erecek.

Yetkin danışma kurulu

Başvuru yoluyla gelen girişimlere destek sağlayacak Tech İstanbul’un danışma kurulunda yetkin ve tecrübeli isimler yer aldı. Danışma kurulu; Ümit Boyner, Ebru Dorman, Kenan Çolpan, Agah Uğur, Cavit Yantaç gibi isimlerden oluştu.

 


BELEDİYELER 27.01.2020 14:19:00 0