İBB'DEN "DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ" ETKİNLİKLERİ

Sosyal belediyecilik alanında öncü olmayı hedefleyen İBB, Dünya Engelliler Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenliyor. Engelli bireyler, 2 Aralık'ta CRR'de konser verecek, 4 Aralık'ta spor şöleninde bir araya gelecek. 12 Aralıkta ise, Engelliler Gün


BELEDİYELER 30.11.2019 11:14:00 0
İBB

Yemeği'nde gönüllerince eğlenecekler.

 

Engelli bireylerin hayatın her alanında eşit haklara sahip olmasını amaçlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çerçevesinde bir dizi programa ev sahipliği yapıyor. 2 Aralık'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda, İBB Engelliler Müdürlüğü (İSEM) Gösteri Grubu sahne alacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katılacağı etkinlikte engelli ve aileleri unutulmaz bir akşam geçirecek.

 

Konserde, 60 özel eğitim gereksinimi olan birey, 11 eğitmen eşliğinde sahneye çıkacak. Uzun bir hazırlık sürecinin sonunda seyirci karşısına çıkacak olmanın heyecanını taşıyan engelli bireyler, Anadolu’dan solo şarkılar, korolar, semazen gösterileri ve danslarla tüm yeteneklerini sergileyecekler.

 

ÇAĞDAŞ SANAT SERGİSİ CRR'DE

İSEM'e kayıtlı Fatih Doğan'ın seslendireceği "Ben Anadolu'yum" şiiri ile başlayacak etkinlik, Semazen gösterisi ile devam edecek. Program, Anadolu’dan Geldik Şarkısı / Bütün Yöre Dansları ve Selamlama ile sona erecek.

Konser salonunun fuaye alanında ise, özel eğitim gereksinimi olan bireylerin yapmış olduğu ve “4. Zihinsel Engelliler Çağdaş Sanat Sergisi”nde yer alan eserler sergilenecek.

 

PROGRAM BİLGİSİ:

Tarih: 2 Aralık 2019

Saat: 18.30- Kokteyl

19.10 Konser Başlangıcı

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Harbiye Mah. Dar’ül Bedayi Cad. No:6 Şişli / İstanbul

 

ENGELLİLER SPOR ŞÖLENİ

Engellilere yönelik yapılacak bir diğer etkinlik de İBB iştiraki Spor İstanbul tarafından organize ediliyor. Spor İstanbul tesislerinde, yıl boyunca spor eğitimi alan engelli bireyler, Dünya Engelliler Günü kapsamında performanslarını sergileyecekler. 4 Aralık'ta Fatih Spor Kompleksinde gerçekleşecek etkinlikte, engelli yüzme yarışı, BJK- 1907 FB tekerlekli sandalye basketbol gösteri maçı, çocuk atletizmi programları olacak. Günün sonundaysa İSEM Gösteri Grubu müzik yayını yapılacak.

 

Etkinlikler çerçevesinde, engelli sporcuların antrenman ve maçlarında yakalanan karelerden oluşan 'Yaşamda Kal' fotoğraf sergisi 2-8 Aralık tarihlerinde Spor İstanbul Genel Müdürlüğü'nde ziyaretçilere açık olacak.

 


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA