İBB KIŞ DÖNEMİ SPOR OKULLARI’NDA KADINLARA ÖZEL SEANSLAR


BELEDİYELER 4.12.2019 17:09:00 0
İBB KIŞ DÖNEMİ SPOR OKULLARI’NDA KADINLARA ÖZEL SEANSLAR

İBB’nin 17 binden fazla çocuğa ücretsiz spor eğitimi verdiği Kış Dönemi Spor Okulları, sağlıklı yaşam için yetişkinlerin de tercih ettiği merkezler haline geldi. 135 spor salonunda devam eden eğitimlerden fitness, step-aerobik, zumba ve pilates branşlarına kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

135 SALONDA ÜCRETSİZ SPOR OKULU
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) okul bahçelerine yaparak İstanbul’a kazandırdığı spor okulları, okul saatleri içinde öğrencilerin beden eğitimi derslerine, okul saatleri dışında ise kulüplere, sporculara ve tüm vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından hizmet verilen 187 Okul Spor Salonu'ndan 135'inde 7 Ekim'de başlayan Kış Dönemi Spor Okulları devam ediyor. 6 - 15 yaş aralığında 17 bin 178 çocuğun, 222 antrenör ve beden eğitimi öğretmeni eşliğinde ücretsiz spor eğitimi aldığı Kış Dönemi Spor Okulları'nda çalışmalar 21 branşta yapılıyor.

FİTNESS, STEP-AEROBİK, ZUMBA VE PİLATES’E YOĞUN İLGİ

31 Mayıs 2020'ye kadar devam edecek olan Kış Dönemi Spor Okulları'nda öğrencilerin yanı sıra okul aile birliği üyeleri, ev hanımları ve çalışan kadınlar da spor yapabiliyor. Spor okullarında Ekim ayında sadece bir noktada başlayan yetişkin seansları, ilginin giderek artmasıyla birlikte 23 salona ulaştı. Talep gelmesi durumunda başka salonlarda da açılabilecek.

HER GÜN BİN KADIN SPOR YAPIYOR

Gruplar halinde toplam bin kadının devam ettiği ücretsiz Kış Dönemi Spor Okulları, akşam saatlerinde fitness, step-aerobik, zumba ve pilates eğitimleri veriliyor. Aralarında hemşirelik, doktorluk ve öğretmenlik gibi meslek üyelerinin de bulunduğu spor okullarının yetişkin öğrencileri, gündüz ve hafta sonu seanslarına çocuklarını gönderdiklerini, mesai bitiminde ise ilk olarak spor salonuna geldiklerini belirtiyor. Form tutmak ve sağlıklı yaşam için spor yaptıklarını söyleyen kadınlar, hangi meslekten olursa olsun tüm hemcinslerini İBB'nin ücretsiz Kış Spor Okulları'na davet ediyor. Spor okulu hizmeti veren okul spor salonlarının isim ve iletişim bilgilerine http://sporokullari.istanbul/ adresinden ulaşılabiliyor.

 


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA