Hurda Araçta ÖTV indirimi için son bir hafta


OTOMOTİV 24.12.2019 13:13:00 0
Hurda Araçta ÖTV indirimi için son bir hafta

Hurda araçların ekonomiye kazandırılması için 2018 yılında başlatılan ÖTV indiriminden faydalanmak için sayılı günler kaldı. 31 Aralık’ta son bulacak uygulama için açıklamada bulunan aloparca.com Kurucusu Ebru Özülkü “Aracını yenilemeyi düşünen pek çok kişi hala böyle bir avantaj olduğunu bilmiyor. Ömrünü tamamlamış araçlar için Bakanlığın başlattığı bu uygulama sıfır araç sahibi olmak isteyenlere çok önemli bir avantaj sunuyor” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca 2012 yılında "Ömrünü Tamamlamış Araçlar Bertaraf Takip Sistemi"nin (ÖTA) hizmete alınmasından bugüne kadar yaklaşık 350 bin araç hurdaya ayrılarak ekonomiye kazandırıldı. 2018 yılında da uygulamanın desteklenmesi için ÖTV indirimi başlatıldı. Bu uygulama, iklim değişikliği ve hava kirliliğine sebep olan hurda araç kaynaklı sera gazı salınımını azaltması açısından da büyük önem taşıyor.

ÖTV indirimi ile 2018 yılında 150 binden fazla aracın geri dönüştürüldüğünü dile getiren aloparca.com Kurucusu Ebru Özülkü, “Aracını yenilemek isteyen herkes için avantaj sunan bu uygulama sayesinde, hurda araçlar dönüştürülerek hem ekonomiye katkı sağlanmakta hem çevresel zarar önlenmekte hem de trafikte olan kaza ve arıza riski taşıyan eski araçların sayısı azaltılmaktadır” diye belirtti.


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA