HONDA’NIN AMİRAL GEMİSİ NİHAYET TEKRARDAN TÜRKİYE’DE!

.


OTOMOTİV 17.10.2021 18:28:00 0
HONDA’NIN AMİRAL GEMİSİ NİHAYET TEKRARDAN TÜRKİYE’DE!

Honda’nın başarılı modellerinden olan Accord, 16 Ekim itibariyle ülkemizde tekrar satışa sunuldu. En son 2015 yılında yollarda gördüğümüz Accord, segmentindeki rakiplerinden daha üstün olduğunu tekrardan kanıtladı.

Accord Neler Vaad Ediyor?

Kaliteli ve prestijli bir yaşam alanı, konforlu bir yolculuk vaad ediyor. Önceki nesillerinde olduğu gibi yeni Accord’da ‘’D Premium’’ segmentinin bir üyesi. 16 Ekim itibariyle satışa çıkan Accord, özelliklerine göre ‘’vay canına’’ dedirten bir fiyat ile karşımıza çıktı.

EXECUTİVE 540.000TL

EXECUTİVE PLUS 561.000TL

Ülkemizdeki malum ÖTV ve MTV durumlarından dolayı Honda, Accord’a Türkiye’ye özel bir motor geliştirip satışa çıkardı. Bu motor ise turbo destekli bir VTEC. 1.5 litrelik hacmi ile 190 beygir güç ve 260 Nm Tork üretebiliyor. Honda’nın sunduğu teknik verilerde yazan 0-100 değeri de iddialı, tam tamına 8.9 saniye!

Elveda Tork Konvertörlü Şanzıman!

Biliyorsunuz ki Accord’un önceki nesillerindeki otomatik vites Tork Konvertörlüydü. Kendisini geçtiğimiz günlerde iyi bir teste almış olduğum için gönül rahatlığıyla söyleyebiliyorum, geçişleri konusunda fazla sıkıntı yaşatmayan bir şanzıman aslında.

Yeni Accord’da diğer Honda modellerinde olduğu gibi CVT şanzıman sunuluyor. CVT’yi yeni City üzerinde deneyimlemiştim ve Atmosferik bir motorda başarılı bir şanzımandı ve yeni City’nin videosunu izlemek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz!

https://www.youtube.com/watch?v=WZLHC2aQsic&ab_channel=OtomobilMedyam

Sunulan Güvenlik Sistemleri?

Kısaca Honda Sensing sistemlerinden bahsetmem yeterli olacaktır. Diğer güvenlik donanımlarından YouTube kanalım için çekeceğim Accord testi içerisinde mutlaka bahsedeceğim.

ÇARPIŞMA HAFİFLETİCİ FREN SİSTEMİ

Bir otomobille veya yayayla çarpışma olasılığı söz konusu olduğunda bu özellik sizi tehlikeye karşı uyarıyor ve olası çarpışmanın şiddetini en aza indirmek için hızınızı azaltıyor.

 

ŞERİT TAKİP UYARI SİSTEMİ

 

Otomobilin içinde bulunduğu şeridin dışına çıkması halinde (sinyal lambası etkinleştirilmediği durumlarda) sistem sizi görsel ve işitsel olarak uyarıyor ve aracı tekrar şeride sokmak için dikkatinizi çekiyor.

 

ŞERİTTE TUTMA ASİSTANI

 

Ön cama monte edilen kamera, otomobilin yol dışına çıkmak üzere olduğunu tespit ediyor ve elektrikli direksiyon sistemine müdahale ederek aracı tekrar yola sokmak için manevra yapıyor. Sistem bazı durumlarda fren de yaparak otomobili yavaşlatabiliyor.

ŞERİT KORUMA DESTEK SİSTEMİ

Otomobilin şerit ortasında kalmasına yardımcı olan sistem, sürüş boyunca direksiyon düzeltme gereksinimini azaltırken daha az stresli ve daha dingin bir sürüş deneyimi sağlıyor.

DÜŞÜK HIZDA TAKİP ÖZELLİĞİNE SAHİP UYARLANABİLİR HIZ SABİTLEYİCİ

Bu fonksiyon önünüzdeki otomobile göre ayarlanmış seyir hızını ve takip mesafesini koruyor. Öndeki otomobilin durması halinde sistem siz ayağınızı fren pedalına götürmeden otomobilinizi yavaşlatıyor ve durduruyor Öndeki aracın tekrar harekete geçmesi halinde sistemi tekrar etkinleştirmek için sadece gaz pedalına dokunmanız yeterli oluyor.

AKTİF UZUN FAR KONTROL SİSTEMİ

Bu sistem, çevrenizdeki sürüş koşullarını değerlendirerek, kısa ve uzun farlar arasındaki geçişi otomatik olarak yapıyor. Karşıdan gelen sürücülerin rahatsız olmasını da engelleyerek sizin için en iyi aydınlatmayı sağlıyor.

Ayrıca size rakiplerinde olmayan bazı özelliklerden kısaca bahsetmek istiyorum.

 

Uzaktan Çalıştırma

 

Evet evet, yanlış okumadınız! Uzaktan çalıştırma, yeni Accord’da sunulan bir özellik. ( Executive +) Bu özellik sayesinde aracınızın ısınmasını beklemek durumunda kalmıyorsunuz.

 

4 Koltuk Isıtma

 

Aman yarabbi, sen ne yapıyorsun Accord bey!!!

Accord’un Executive + seviyesinde 4 koltuğunda ısıtma özelliği bulunuyor, bu özellik sayesinde Mercedes C serisi ve Bmw 3 serisi gibi modellere adet…

[18:34, 17.10.2021] Kenan Kutluer: Yazı içerisinde bazı yerleri kalın puntolu yapmıştım. Onları da sırasıyla yazayım;

 

HONDA'NIN AMİRAL GEMİSİ NİHAYET TEKRAR TÜRKİYE'DE!

 

-Accord Neler Vaad Ediyor?

 

-Elveda Tork Konvertörlü Şanzıman!

 

-Sunulan Güvenlik Sistemleri?

 

-ÇARPIŞMA HAFİFLETİCİ FREN SİSTEMİ

 

-ŞERİT TAKİP UYARI SİSTEMİ

 

-ŞERİTTE TUTMA ASİSTANI

 

-ŞERİT KORUMA DESTEK SİSTEMİ

 

- DÜŞÜK HIZDA TAKİP ÖZELLİĞİNE SAHİP UYARLANABİLİR HIZ SABİTLEYİCİ

 

-AKTİF UZUN FAR KONTROL SİSTEMİ

 

-Uzaktan Çalıştırma

 

-4 Koltuk Isıtma


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA