Hayvanları telef olan köy halkı isyan etti

Erzurum Yakutiye ilçesine bağlı Dumlu mahallesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan şiddetli yağmur köy halkının hayvanlarını telef etti.


ERZURUM 26.05.2020 17:43:00 0
Hayvanları telef olan köy halkı isyan etti

Otlatılmak üzere Dumlu yaylasına çıkarılan hayvanlar yoğun yağışın başlamasıyla birlikte yaylada mahsur kaldı. Hayvanlarını kurtarmak için seferber olan köy halkı kapanan yol nedeniyle yaylaya ulaşmada büyük sıkıntı yaşadı.

Kayıp çok büyük

Çoban Harun Kızıl’ın himayesinde otlatılan hayvanların çoğu yoğun yağış yüzünden kayboldu ve telef oldu. Kızıl, kendi koyun ve kuzularınında içinde bulunduğu sürüde yaklaşık 250 koyun ve 100’e yakında kuzunun telef olduğunu bildirdi. Çoban Kızıl’ın ve köy halkının ifadelerine göre, yeni yapılan cezaevinin yayla yolunu tel örgü ve hafriyat malzemeleri ile kapatması yüzünden sürüye ulaşım güçleşmiştir. Bu yüzden yaşanan kayıplar çok fazla sayıya ulaşmasına neden olmuştur.

Uzanacak yardım elini bekliyorlar

Yaşanan duruma sitem eden köy halkı, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Erzurum Valisi Okay Memiş’ten, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’den kendilerine uzatılacak bir yardım elini bekliyorlar.

 

 

 


SPOR


GÜNDEM

Tarih ve sanatı buluşturdular
Bursa'da Gökdere Pazar Yeri hizmete açıldı
Bursa'da Gürsu Belediye Başkan adayı Halit Şefikoğlu AK Parti lehine 'Bağımsız'ca çekildi
İstiklalden İstikbale Özel Sergisi açıldı
Konya Büyükşehir'den Derebucak’a atık su arıtma tesisi

SON DAKİKA