HALA ALINIR MI? | 1.6 TDI PASSAT TEST YAZISI | PİŞMANLIK SEBEBİ Mİ?

.


OTOMOTİV 6.01.2022 01:08:00 0
HALA ALINIR MI? | 1.6 TDI PASSAT TEST YAZISI | PİŞMANLIK SEBEBİ Mİ?

YAŞI OLSUN KALİTELİ OLSUN, DEĞER Mİ?

Volkswagen, otomotiv sektörünün önde gelen markalarından birisi. 1973'ten beri rekorlar kırarak satışına devam ettiği bir modeli var;

PASSAT!

Passat, 2005 yılında kapsamlı bir yenilenme operasyonu geçirip “B6” kasa kodlu kasasına geçiş yapmıştı, “B6” kasa kodlu Passat'ın inceleme ve test videosu Otomobil Medyam YouTube kanalımda var. 2010 yılı geldiğinde ise kapsamlı bir yenilenme daha geldi ve ağır makyaj geçirmiş bir B6 gibi görünen “B7” kasa kodlu Passat yollara çıktı. B7 kasa kodlu Passat’ı detaylıca incelerseniz B6 kasa kodlu modelden esintiler görebilirsiniz.

Test konuğumuz ise B7 kasa kodlu bir Passat, 2012 model ve ilk sahibinden bir otomobildi. Sahibinin araca temiz bakmasının da tabii ki avantajı olsa da burada “Passat” kalitesi denilen bir tabir var. 10 yıllık bir kullanımın vermiş olduğu yıpranmışlıklar bulunuyor olsa da genel manada halen ilk yıllarındaki asaleti ve kaliteyi korumuş, koruyor.

Kullandığım otomobill 2012 model, 1.6 TDI BlueMotion motorlu versiyondu. Motoru 105 beygir ve 250 Nm Tork üretebiliyor. Bu seçenek, B7 Passat’larda ülkemizde en çok satılan motor varyasyonları arasında. Ülkemizde satışta olduğu 2011-2014 yılları arasında özellikle dizel DSG kombinasyonu oldukça fazla satıldı. Manuel vitesin kullanımı da tabii ki ayrı zevkli olsa da İstanbul trafiği gibi bir belada DSG şanzımanın pek çok avantajı olacaktır. Manuel vitesli modelin kullanımı ise rahat ve sıkıntısızdı. Aynı segment içerisinde pek çok otomobili aktif olarak kullanmış olduğum için daha net bir yorum yapabileceğim, şuana kadar kullandığım en rahat manuel vitesli otomobillerden birisi.

Malzeme Kalitesi Nasıl?

 

Klasik Alman, kaliteli ve dayanıklı. Bol bol ince detayları bulunan modelin, koltukları da rahat. Kokpite baktığımızda ise B6 kasa Passat’ın kokpitini birebir aktarılmış bir şekilde görüyoruz. Fakat yılına göre yine kaliteli ve özel bir tasarıma sahip.

Bazı noktalarda malzeme kaliteleri değişiyor. B6’ya göre, yenilenmiş hız göstermesine ve multimedya sistemine sahip olan otomobilde elektronik park freni ve Autohold tuşu vites kolunun solunda kalıyor. Tam ortada bulunan analog saat, klasik bir hava katmış. Tasarımı genel anlamda başarılı olan Passat B7, kullanımda da yolculuklarda da size yeterli konforu ve kaliteyi sunuyor.

Değer Mi?

Günümüz şartları içerisinde vana soracak olursanız, tabii ki yerine tercih edeceğiniz alternatifler de bulunsa tercih edilir diyebilirim. Şuan fiyatları ise 250.000₺ civarlarında başlıyor.

Eğer ki 0 kilometre bir otomobil alıp (250.000₺ altı seçenekler kısıtlı) aynı paraya şu da alınırdı denilecek ise Passat’ı öneririm ve tabii ki alınacak otomobil her ne kadar Passat olursa olsun, detaylı olarak baktırmanızı şiddetle öneririm.

Kullanım anlamında sizi pişman etmeyecek ve yormayacak bir otomobile sahip olmuş olursunuz.

10 ÜZERİNDEN?

Donanım ve kalite standartlarını baz alacak olursak, 1.6 TDI 105PS Comfortline modele 10 üzerinden 9 puan veririm.

1 puan kırma sebebim ise SuperB’teki kadar geniş bagaj hacminin olmaması!

Yine de Passat’ta 565 litre gibi iddialı bir bagaj hacmi mevcut.

Sizce o paralara Passat alınır mı? Sizin tercihiniz hangi modelden yana olurdu?

Otomobil Medyam YouTube kanalımı ve instagram adresimi takip etmeyi unutmayın…

https://www.instagram.com/otomobilmedyam/

https://www.youtube.com/channel/UCUySAgbPsn1IXKSjKtcEwuw

Kenan Kutluer

 

 

 

 

 


SPOR


GÜNDEM

Büyükkılıç’tan Erciyes Feneri Derneği Marketi’ne ziyaret
Kocaeli'de Büyükşehir adayının seçim aracına taşlı saldırı!
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

SON DAKİKA