Hakkari Milli Eğitim Şube Müdürü ve aynı zamanda Hakkari Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Erol Hanlıgil, sömestri tatilini unutulmaz bir maceraya dönüştürdü. Hanlıgil, Afrika kıtasının en yüksek noktası olan Kilimanjaro Dağı'na (5.895 metre) başarılı bir tırmanış gerçekleştirdi.
Tırmanış, üç gün süren ve vücudun yüksek irtifaya alışmasını sağlayan kampların ardından, dördüncü gün yapılan zirve yürüyüşüyle tamamlandı. Bu başarı, Hanlıgil'i Kilimanjaro'ya ulaşan Hakkarili dağcılar arasına kattı.
Erol Hanlıgil, dağcılık geçmişinde Sümbül Dağı, Reşko Dağı, Ağrı Dağı ve Everest Base Camp gibi önemli parkurlardaki tırmanışları bulunuyor. Kilimanjaro, onun bu etkileyici listesine yeni bir zirve ekledi.
Hanlıgil, bu başarısıyla hayallerin peşinden gidildiğinde engellerin aşılabileceğini ve bir Hakkarili eğitimci olarak sınır tanımadan neler başarılabileceğini gösterdiğini belirterek büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Spor adamı, gözünü şimdiden yeni bir hedefe dikti: Rusya'da bulunan ve Avrupa'nın en yüksek dağı olan Elbruz Dağı (5.642 metre). Hanlıgil, bu zirve için çalışmalarına devam ettiğini açıkladı.