Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee'yi Külliyede Karşıladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee

İki lider arasında gerçekleşen resmi törenin ardından baş başa ve heyetler arası görüşmeler başladı. Anlaşmaların imzalanması ve ortak basın toplantısı planlanıyor.

Resmi Karşılama Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye devlet ziyaretinde bulunan Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Jae-myung'u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmî törenle karşıladı. İki liderin tören alanındaki yerlerini almalarının ardından Türkiye ve Güney Kore milli marşları çalındı.

Heyet Tanıştırması ve Selamlama

Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee'nin tören kıtasını selamlamasından sonra iki lider, heyetlerini birbirlerine takdim etti. İletişim Başkanlığı'ndan aktarılan habere göre bu resmi protokol, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin önemini vurguladı.

Basına Poz ve Görüşmeler

Türkiye ve Güney Kore bayrakları önünde basın mensuplarına poz veren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee, daha sonra baş başa ve heyetler arası görüşmelerini gerçekleştirmek üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçti.

İmza Töreni ve Program

Görüşmelerin ardından anlaşmaların imza töreni ve Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Jae-myung ile ortak basın toplantısı düzenlenecek. Resmi ziyaret programı, akşam yemeği ile sona erecek.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Adıyaman'da bir haftada 48 aranan şahıs yakalandı
Bakan Işıkhan Dokuz Eylül Üniversitesi'nde öğrencilerle buluştu
Erdoğan-Putin Telefon Görüşmesi: Türkiye Barış İçin Kolaylaştırıcı Rol Üstlenmeye Hazır
81 İlden Öğretmenler Ata'nın Huzurunda Buluştu
Ayasofya Restorasyonunda Zemin Tahrip İddiaları Yalanlandı
Haberi Sesli Oku