GÜLEN’İ ZİYARET EDEN AKP’Lİ VEKİLİN BU SÖZLERİ ORTALIĞI KARIŞTIRIR!


CHP 10.02.2020 11:21:00 0
GÜLEN’İ ZİYARET EDEN AKP’Lİ VEKİLİN BU SÖZLERİ ORTALIĞI KARIŞTIRIR!

 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, yarın “FETÖ’nün siyasi ayağını” açıklıyor. Pensilvanya’da Gülen’i ziyaret edip hatıra fotoğrafı çeken 12 AKP’li vekilden biri olan Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’in, yerel TV’de yaptığı “Bizi Meclis gönderdi” açıklaması ise ortalığı karıştırdı. CHP konuyu Meclis’e taşıdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, FETÖ’nün siyasi ayağına ilişkin partisinin yarınki grup toplantısında yapacağı açıklama öncesi, “FETÖ’nün siyasi ayağı” tartışmaları iyice alevlendi.

FETÖ’nün 2012’de organize ettiği program için gittikleri Amerika’da örgüt lideri Fetullah Gülen’i ziyaret eden 12 AKP’li vekilden biri olan ve Gülen’in sağ tarafında koltuk altına girercesine ellerini bağlayıp saygısını gösteren AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’in “Bizi Meclis gönderdi” şeklindeki çıkışı, yeni bir polemiğe kapı araladı.

KAYSERİ’DE YEREL TV’YE ÇIKAN AKP’Lİ İSMAİL TAMER “BİZİ MECLİS GÖNDERDİ” DEDİ, CHP’Lİ TANAL HAREKETE GEÇTİ

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, AKP’li Tamer’in sözlerini Meclis gündemine taşıdı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un yanıtlaması talebiyle soru önergesi hazırlayan CHP’li Tanal, 2012 yılında ABD’nin Boston şehrinde FETÖ’nün organize ettiği programa katılan ve Pensilvanya’daki çiftlik evinde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’i ziyaret ederek hatıra fotoğrafı çektiren 12 AKP’li vekilden biri olan, halen parlamento üyeliği devam eden AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’in, geçtiğimiz günlerde Kayseri’de katıldığı bir yerel televizyon programında, söz konusu 2012’deki ABD seyahatini kastederek, “Bizi Meclis Amerika’daki Türk günlerine gönderdi” dediğini hatırlatarak, şu soruları yöneltti:

  1. 2012 yılında ABD’nin Boston şehrinde FETÖ’nün organize ettiği “Kültür Günleri” programına katılan ve Pensilvanya’da örgüt lideri Fetullah Gülen’le görüşen 12 Ak Parti milletvekili, TBMM Başkanlığı tarafından mı görevlendirilmiştir? Şayet 12 Ak Parti milletvekilini Meclis görevlendirmişse, Milli İradenin tecelligâhı TBMM Başkanlığı hangi gerekçeyle, hangi yasal dayanakla milletvekillerini FETÖ’nün etkinliğine göndermiştir?

     
  2. Halen Ak Parti Kayseri Milletvekili olan İsmail Tamer’in iddia ettiği gibi Ak Parti grubu çalışanları ve milletvekilleri, TBMM’nin onayı ve görevlendirmesi sonucu mu ABD’ye giderek FETÖ’nün organizesindeki etkinliğe katılmış ve Fetullah Gülen’i ziyaret etmiştir?

     
  3. 2012 yılında FETÖ’nün organize ettiği etkinlik için ABD’ye giden Ak Parti grup çalışanlarının ve milletvekillerinin masrafları TBMM bütçesinden mi karşılanmıştır? Şayet masraflar TBMM bütçesinden karşılanmışsa harcanan para miktarı ne kadardır?

     
  4. FETÖ’nün organize ettiği etkinlik için ABD’ye giden Ak Parti grubu çalışanlarının, Ak Parti milletvekillerinin masraflarının TBMM bütçesinden karşılanmasının yasal dayanağı var mıdır?
     

12 Ak Parti milletvekilinin 2012 yılındaki ABD ziyareti, Meclis Başkanlığı’nın bilgisi dahilinde midir? Şayet 12 Ak Parti milletvekili Meclis Başkanlığı tarafından görevlendirilmediyse, Kayseri’de yerel televizyon programına katılan Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer neden “Meclis tarafından ABD’ye gönderildiklerini” savunmaktadır?


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA