“GORGON’UN OYUN ALANI” NİŞANTAŞI SANAT PARKI’NDA ÇOCUKLARLA BULUŞTU

“GORGON’UN OYUN ALANI” NİŞANTAŞI SANAT PARKI’NDA ÇOCUKLARLA BULUŞTU

16. İstanbul Bienali kapsamında kuşağın en yaratıcı sanatçılarından Monster Chetwynd’in masallardan ve mitolojiden esinlenerek yarattığı oyun alanı formundaki heykel Nişantaşı Sanat Parkı’nda açıldı.

Chetwynd’in İstanbul’un Sokak kedilerinden, Yerebatan Sarnıcı’nda yer alan Medusa heykelinden ve İtalya’daki Bomarzo Bahçeleri’nden esinlenerek 16. İstanbul Bineali’ne özel hazırladığı “Gorgon Oyun Alanı” Şişli Belediyesi’nin desteğiyle Nişantaşı Sanat Parkı’na yerleştirildi.

 

Açılışa İngiltere Başkonsolosu Judith Siater, sanatçı Monster Chetwynd, Şişli Belediyesi yetkilileri ve çok sayıda çocuk katıldı. Hayata geçen proje kapsamında Chetwynd, MSGSÜ öğrencileriyle birlikte iki günlük atölyenin sonucunda parkı ziyaret eden herkese etkileyici bir performans sundu.

 

Kalıcı olarak tasarlanan eser Nişantaşı Sanat Parkı’nda çocukların oyununa açık olacak.

 



Yorumlar (0)

GÜNDEM

Yasemin Adar Spor Salonu Keçiören'de Kadınlara Hizmet Vermeye Başladı
Bursa Tarım Şenliği'nde Yöresel Lezzetler Buluşuyor
VakıfBank, Sultanlar Ligi'nde 9'da 9 yaptı
Adana Yedigöze Barajı'ndan 4 ilçeye su getirme projesi hızla ilerliyor
Adana Büyükşehir Personeli Güvenli Sürüş Eğitimi Aldı
Haberi Sesli Oku