“GORGON’UN OYUN ALANI” NİŞANTAŞI SANAT PARKI’NDA ÇOCUKLARLA BULUŞTU

“GORGON’UN OYUN ALANI” NİŞANTAŞI SANAT PARKI’NDA ÇOCUKLARLA BULUŞTU

16. İstanbul Bienali kapsamında kuşağın en yaratıcı sanatçılarından Monster Chetwynd’in masallardan ve mitolojiden esinlenerek yarattığı oyun alanı formundaki heykel Nişantaşı Sanat Parkı’nda açıldı.

Chetwynd’in İstanbul’un Sokak kedilerinden, Yerebatan Sarnıcı’nda yer alan Medusa heykelinden ve İtalya’daki Bomarzo Bahçeleri’nden esinlenerek 16. İstanbul Bineali’ne özel hazırladığı “Gorgon Oyun Alanı” Şişli Belediyesi’nin desteğiyle Nişantaşı Sanat Parkı’na yerleştirildi.

 

Açılışa İngiltere Başkonsolosu Judith Siater, sanatçı Monster Chetwynd, Şişli Belediyesi yetkilileri ve çok sayıda çocuk katıldı. Hayata geçen proje kapsamında Chetwynd, MSGSÜ öğrencileriyle birlikte iki günlük atölyenin sonucunda parkı ziyaret eden herkese etkileyici bir performans sundu.

 

Kalıcı olarak tasarlanan eser Nişantaşı Sanat Parkı’nda çocukların oyununa açık olacak.

 



Yorumlar (0)

GÜNDEM

Savunma Sanayii Başkanı'ndan TEI'nin 41. yılına övgü
Vodafone, WWF-Türkiye ve Habitat Derneği'nden 70 bin kişiye doğa koruma eğitimi
Ramazan Kuneroğlu Bursa Ayakkabıcılar Odası Başkanı Seçildi
Şam Havalimanı'na radar kuruldu iddialarına yalanlama
Otomobil piyasasında talep yükseldi, reel fiyatlar geriledi
Haberi Sesli Oku