Muş'ta Gençlik Kış Kulübü yarıyıl tatiline renk katıyor

Muş

Muş'taki Gençlik Kış Kulübü, öğrencilere spor, sanat ve kişisel gelişim etkinlikleriyle dolu bir tatil sunuyor.

Yarıyıl Tatiline Özel Zengin Program

Muş’ta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı gençlik merkezinde düzenlenen "Gençlik Kış Kulübü" etkinlikleriyle çocuklar, yarıyıl tatilini sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle verimli geçiriyor.

Yaş Gruplarına Göre Planlanan Aktiviteler

Muş’ta yarıyıl tatili dolayısıyla hayata geçirilen "Gençlik Kış Kulübü" kapsamında gençlik merkezine gelen öğrenciler, eğitici ve eğlenceli etkinliklerle hem öğreniyor hem de keyifli vakit geçiriyor. 9-12 ve 13-15 yaş grubundaki çocuklara yönelik hazırlanan programda; sportif faaliyetler, akıl ve zeka oyunları, drama ve tiyatro çalışmaları, halk oyunları ile el sanatları gibi birçok etkinlik yer alıyor.

Yetenek Keşfi ve Sosyal Gelişim Fırsatı

Öğrenciler bu faaliyetler sayesinde yeteneklerini keşfetme fırsatı bulurken, sosyal becerilerini de geliştirme imkânı elde ediyor. Gençlik Kış Kulübü etkinlikleriyle çocukların yarıyıl tatilini verimli ve dolu dolu geçirmesi hedeflenirken, programın aynı zamanda öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sunması ve sosyal hayata aktif katılımlarını artırması amaçlanıyor.

Gençlik Liderinden Program Detayları

Gençlik lideri Zülküf Zekai Talay, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak hayata geçirilen GSB Kış Kulübü kapsamında, yarıyıl tatilinde gençlere yönelik önemli imkânlar sunulduğunu ifade ederek, "15 tatil döneminde gençlerin sportif, sanatsal, kültürel ve kişisel yeteneklerinin keşfedilmesi noktasında bu tür imkânlar sunuyoruz. Şu anda toplamda 32 öğrencimiz bulunmaktadır. Bunların 20 tanesi 9-12 yaş, 12 tanesi ise 13-15 yaş grubunda yer almakta olup, iki grup halinde bir hafta boyunca atölye ve grup faaliyetlerinde birebir, doğrudan yüz yüze eğitim almaktadır" dedi.

Öğrencilerden Geri Dönüşüm ve Eğlence Vurgusu

Gençlik Kış Kulübü’ne katılan öğrencilerden Elif Nur Kürem, okulların tatil olmasıyla birlikte gençlik merkezinde zaman geçirdiklerini belirterek, "Okullar tatil olduğu için burada vakit geçiriyoruz. Dersler çok eğlenceli, boş vakitlerimizi değerlendiriyoruz. Artık canımız sıkılmıyor; çok güzel etkinlikler yapıyor ve çok güzel şeyler öğreniyoruz. Şu an geri dönüşüm kursundayız. Daha sonra konser yapıyoruz, kalemlikler ve kumbara gibi çalışmalar yapıyoruz. Normalde evde çöpe attığımız eşyaları geri dönüştürmeyi burada öğrendik" şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Darende'de Çocuk Sinema Günleri başladı
Iğdır'da düğün salonuna dönüştürülen halı saha yoğun kar yağışı sonrası çöktü
Malatya'da lastik patlaması: Otomobil şarampole devrildi, 1 ölü
Başkan Er: Malatya’da 122 bin konut yükseliyor, alternatif su geliyor
Battalgazi Belediyesi Wushu Sporcuları Türkiye Şampiyonası'nda 5 Madalya Kazandı
Haberi Sesli Oku