GENÇLERİN OBJEKTİFİNDEN YEDİ BÖLGE

İBB’nin hayata geçirdiği “Türkiye’nin Renkleri İstanbul’un Kimlikleri Projesi” ile gençlerin objektifine yansıyan fotoğraflar, İstanbulluların beğenisine sunuluyor.


GÜNDEM 28.11.2019 13:14:00 0
GENÇLERİN OBJEKTİFİNDEN YEDİ BÖLGE

Türkiye’nin yedi bölgesinden özel kareler, 21 Aralık 2019'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nun fuaye bölümünde sergilenecek.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), İstanbul’da yaşayan ve memleketlerine hiç gidememiş gençlere yönelik olarak hayata geçirdiği, Türkiye’nin Renkleri İstanbul’un Kimlikleri Projesi’nin saha çalışmaları tamamlandı. Proje ile, 84 genç Türkiye'nin yedi bölgesini ziyaret etme ve fotoğraf çekme imkanı buldu. Türkiye’nin değer ve zenginliklerini fotoğraflayan gençler, projeyle unutamayacakları anıları da beraberinde getirdi. Gençler, İstanbulluları, www.turkiyeninrenkleri.istanbul web sitesini ziyaret ederek bu serüvene ortak olmaya ve en güzel kareleri oylamaya davet ediyor.

 

İBB tarafından hazırlanan projeye; İstanbul Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Sorgun Gençlik Derneği ve Gençbirder katkı sundu. Ayrıca Türk Hava Yolları da sponsor oldu. Proje, farklı yerel kültürlere mensup gençleri bir araya getirerek birbirlerinin kültürel değerlerini tanımaları, farklılıklara saygı duymaları, hoşgörülü bireyler olmaları konusunda farkındalık oluşturmayı ve kuşaklararası diyalog kurulmasına katkı sunmayı amaçladı.

 

ÖNCE FOTOĞRAFÇILIK EĞİTİMİ

Proje kapsamında her bir bölge için yapılan başvurulardan 14 katılımcı belirlendi. Oluşturulan çalışma gruplarına, 120 saatlik teorik ve pratik fotoğrafçılık eğitimi verildi. İlk saha çalışması, beyaz örtü altındaki Doğu Anadolu bölgesinde gerçekleştirildi. Ardından İç Anadolu, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz, Ege ve Marmara Bölgesi'nde yapılan proje çalışmalarının ardından saha çalışmaları sona erdi.

 

Proje ile 84 genç, yerel kültürleri ve değerleri inceleme imkanı buldu. Gençler, gittikleri her şehirde samimi ve sıcak kanlı Anadolu insanıyla bir araya geldikleri için sevinçli olduklarını ifade etti. Şehirlerin sakinleri ile sohbet eden gençler, tarihi ve doğal zenginlikleri kadar, yaşayan yerel kültürleri tanıyıp fotoğraflamanın da heyecan verici olduğunu söyledi.

 

SERGİ 21 ARALIK’TA

Katılımcılar, projenin oylama aşamasında istedikleri dört kareyi seçerek yarışmaya dahil oluyor. En güzel karenin seçimini ise www.turkiyeninrenkleri.istanbul web adresini ziyaret ederek, İstanbullular yapacak. Dereceye giren ilk üç fotoğrafın çeşitli hediyelerle ödüllendirileceği yarışmanın yanı sıra, sergilenmeye değer bulunan özel kareler, 21 Aralık 2019'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nun fuaye bölümünde sergilenecek.

 


SPOR


GÜNDEM

Belediye Başkanı Kasap tüm Şehit ailelerini Beypazarı’na davet etti
İzmit Belediyesinin ücretsiz diyetisyen hizmeti
Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi

SON DAKİKA