KÜLTÜR SANAT

KÜLTÜR SANAT Haberleri

Genç sanatçı göğsümüzü kabarttı

Çev Sanat Genç Yeteneklerinden 17 yaşındaki keman sanatçısı Elfida Su Turan Londra Kraliyet Müzik Akademisi’nin “Üstün Başarı Sınıfına” tam burslu olarak kabul edildi


KÜLTÜR SANAT 2.03.2020 14:44:00 0
Genç sanatçı göğsümüzü kabarttı

ÇEV Sanat’ın Genç Yetenekler Projesi kapsamında İngiltere’de Yehudi Menuhin okulunda eğitimine devam eden keman sanatçısı Elfida Su Turan Londra Kraliyet Müzik Akademisi’ni tam bursla kazandı. Bu yıl Amerika, Asya ve Avrupa’da yapılan Kraliyet Müzik Akademisi “Üstün Başarı Sınıfı” için gerçekleşen seçmeler sonucunda İngiltere dışında sadece bir yabancı öğrenciye verilen tam bursu kazanarak lisans programına kabul edildi.

ÇEV Sanat’ın QNB Finansbank Ana Sponsorluğunda sürdürdüğü Genç Yetenekler Projesi kapsamında Yehudi Menuhin okulunda eğitimine Londra’da devam eden Elfida Su Turan 2020 Eylül ayında lisans eğitimine başlamadan önce bu yıl düzenlenen Londra Kraliyet Müzik Akademisi açılış konserinde performans sergiledi. Yehudi Menuhin okulunun müzik direktörü Oscar Colomina İ Bosh Elfida Su Turan’a üstün başarısından dolayı 28 Haziran’da Londra Wigmore Hall konser salonunda ödül olarak solo konser verme hakkı tanıdı. Elfida Su Turan ÇEV Sanat tarafından kendisine verilen 1883 yapımı Joseph Guarini kemanı ile çalışmalarını sürdürmektedir.

Gelecek Konserleri

13 Nisan 2020 Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı

21 Nisan 2020 Ankara / Erimtan Müzesi Resitali

28 Haziran 2020 Wigmore Hall /Londra Konseri

12 Temmuz 2020 Menuhin Summer Festival Konserleri

Elfida Su Turan

2002 yılında İstanbul'da doğan Elfida Su Turan keman eğitimine İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarında Veniamin Varsavsky ile başlamıştır. 10 yaşında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile solist olarak çalan Elfida Su Turan ertesi yıllarda İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Başkent Üniversitesi Orkestra Akademik Başkent, Aşkın Ensamble, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Bakırköy Belediye Orkestrası, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Orkestrası eşliğinde solist olarak çalmıştır.

Bugüne kadar Akbank Sanat, İstanbul Kültür Üniversitesi, İstanbul Filarmoni Derneği, Uludağ Üniversitesi, Klasik Keyifler Derneği, Saraybosna Müzik Akademisi, Hikmet Şimşek Kültür Merkezi, İş Sanat, Milli Reasürans, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Fransa Bastille Opera Salonu, Zorlu Performans Sanatları Merkezi, Yehudi Menuhin Hall, Cambridge Üniversitesi salonlarında konser veren Elfida Su Turan yurtiçi ve yurtdışında birçok ustalık sınıfına davet edilerek Cihat Aşkın, So-Ock Kim, Bomsori Kim Itzhak Raskovsky, Rodney Friend, Davide Alogna, Muhammedjan Turdiyev , Tuncay Yılmaz Ellen Jewett ve Ani Schnarch ile çalışma fırsatı buldu.

Mart 2013 de Sırbistan Müzik pedagogları tarafından düzenlenen Uluslararası keman yarışmasında birincilik ödülü kazanan Elfida Su Turan Nisan 2013 de düzenlenen Ulusal Gülden Turalı Keman Yarışmasında en iyi Türk eseri yorumcusu ödülünü kazanırken aynı yarışmada kendi kategorisinde ikincilik ödülüne sahip oldu. Haziran 2015 de 7. Agimus Firenze Premio Crescendo yarışmasında birincilik ödülü , Ağustos 2015 de Ukrayna Kiev de 13. düzenlenen İndividualis yarışmasında birincilik ödülü ve 2015 Kasım ayında Fransa'da düzenlenen Grand Prize Virtuose yarışmasının da birincilik ödülüne sahip olmuştur.

2018 yılında 2.Ilona Fehér Uluslararası keman yarışmasında üçüncülük ödülünü kazanmıştır. 2015 yılında Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası üyesi olan Elfida Su Turan aynı yıl İş Sanat Parlayan yıldızlar serisine seçilmiş ve İş sanat Sahnesinde konser vermiştir. 2014 yılında ÇEV Sanat tarafından burslu öğrenci statüsüne alınmış ve vakıf tarafından kendisine verilen 1883 yapımı Joseph Guarini kemanı ile çalışmalarını sürdürmektedir.

2017 yılında Donizetti ödülleri yılın çıkış yapan genç müzisyeni kategorisinde aday gösterilmiştir. ElfidaSu Turan Çağdaş Eğitim Vakfı’nın ‘’Genç Yetenekler Projesi‘’ kapsamında eğitimine devam etmektedir.2017 yılı itibarıyla Çev Genç Yetenekler Projesinin ana sponsoru QNB Finansbank tarafından da desteklenmektedir.

Elfida Su Turan Şubat 2016 da sınavına davet edildiği dünyanın en önemli yaylı sazlar müzik okulu kabul edilen İngiltere Yehudi Menuhin School sınavlarını başarı ile geçmiştir ve kazandığı burslu eğitimini Yehudi Menuhin School da hocası Akiko Ono ile sürdürmektedir.

 


SPOR


GÜNDEM

Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”
Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları

SON DAKİKA