Malatya’da deprem sonrası yeniden inşa edilen Malatya Ortaokulu’nda, hayatını kaybeden gazeteci Rahmetli Akif Çelik’in adını taşıyacak bir anı kütüphanesi kurulacağı duyuruldu. Bu sosyal sorumluluk projesi, okul yönetimi ve gönüllülerin öncülüğünde hayata geçiriliyor.
Projenin temel hedefi, öğrencilerin eğitim hayatına katkı sunacak zengin içerikli bir kütüphane oluşturmak. Böylece hem deprem sonrası yenilenen okulda eğitime destek verilmesi, hem de gazeteci Akif Çelik’in hatırasının yaşatılması amaçlanıyor.
Yetkililer, kütüphanenin kurulumu için kitap bağışlarının sürdüğünü belirterek, tüm vatandaşları desteğe davet etti. Malatya kamuoyunda ilgi gören projeye katkıda bulunmak isteyenler, okul yönetimiyle veya 0531 344 40 93 numaralı telefon üzerinden iletişime geçebilir.