FİYATLARI BELLİ OLDU! YENİ KONA EV ÜLKEMİZE GELİYOR!!!

.


OTOMOTİV 13.09.2021 19:51:00 0
FİYATLARI BELLİ OLDU! YENİ KONA EV ÜLKEMİZE GELİYOR!!!

Yeni Hyundai Kona’nın elektrikli seçeneği olan Kona EV modeli Autoshow 2021 etkinliğinde görücü karşısına çıktı.

Hyundai, en çok satan elektrikli modellerinden birini Autoshow 2021 Mobility fuarına taşıdı. 2018 yılından beri Amerika ve Avrupa pazarında satışta olan Kona EV, sonunda ülkemize de giriş yapıyor. 
Kona'nın kendine has şık tasarımını baz alan Kona Electric, ızgarasının eksikliği ile direkt olarak kendisini içten yanmalı kardeşlerinden ayırt edebilmemizi sağlıyor. Ön kısımda bir motor bulundurmadığı için hava kanalına ve dolayısı ile panjura ihtiyaç duymayan model, kardeşlerinin ince far takımlarını kullanmayı ihmal etmiyor. Aracın şarj portunun önde bulunuyor olması dikkatleri üzerine çekmesini sağlıyor. 

Yeni Kona Electric ülkemizde Progressive donanım paketinin iki farklı batarya ve motor seçeneğine sahip versiyonları ile satışa çıkacak. Baz versiyonda 39.2 kWh'lik pil kapasitesi bulunurken modelin motoru 136 bg güç üretebilecek. Bu da giriş seviyesi modelin 0-100 km/sa ivmelenmesini 9.9 saniyede tamamlaması anlamına geliyor.
Bir üst seviyedeki modelde ise 64 kWh'lik bir batarya mevcut. Bu uzun menzilli versiyon aynı zamanda 204 bg güç üretebiliyor ve 0-100 km/sa hızlanmasını sadece 7.6 saniyede tamamlayabiliyor. Modellerin her ikisi de 395 Nm tork sağlarken, sırasıyla 305 ve 484 kilometre menzil üretebilecek. 
MENZİLLER İDDİALI!!!

Hyundai Assan’dan gelen açıklama ise şu yönde;
Elektrikli araçların ve şarj istasyonlarının satışlarının önümüzdeki 2 senede 4-5 kat artacağı, Türkiye’de yeni dönemi başlatmayı Kona EV modeli ile yaptıkları, yapılan açıklamalarda en çarpıcı detaylardı. 

KONA Electric, SUV gövdesiyle çok yönlü bir kullanım imkanı sunarken, 484 km’lik menziliyle de şu an pazarda satılmakta olan tüm elektrikli araçlar arasında ilk sıraya yerleşiyor. Şimdi KONA Electric ile elektrikli araç akımını başlatıyor ve önümüzdeki yıl yeni elektrikli otomobillerimizle de pazardaki gücümüzü artırmayı hedefliyoruz”, ülkemizde Hyundai’nin elektrikli ilk modeli Kona’nın 487.000TL’lik başlangıç fiyatı hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Yeni Kona EV modeli showroomlara giriş yaptığında sizler için aracı canlı canlı görüp, test etmek için sabırsızım. Kona EV ve diğer tüm araçlar hakkındaki haberler hakkında takipte kalın…

Otomobil Medyam YouTube kanalımı ve instagram adresimi takip etmeyi unutmayın…

https://www.instagram.com/otomobilmedyam/

https://www.youtube.com/channel/UCUySAgbPsn1IXKSjKtcEwuw

 Kenan Kutluer


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA