Fındıkoğlu vefatının 45. yıl dönümünde unutulmadı


KÜLTÜR SANAT 16.11.2019 20:44:00 0
Fındıkoğlu vefatının 45. yıl dönümünde unutulmadı

Erzurum Teknik Üniversitesi Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi İle Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen “Vefatının 45. Yılında Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu Anma Etkinlikleri” kapsamında Erzurum’un Uzundere ilçesine kültür gezisi gerçekleştirildi.

 

Erzurum Teknik Üniversitesi Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi İle Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen “Vefatının 45. Yılında Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu Anma Etkinlikleri” kapsamında Fındıkoğlu’nun doğup büyüdüğü topraklar; Uzundere ilçesi, Çamlıyamaç Mahallesi ve Fındıkoğlu’nun doğduğu ev ziyaret edildi.

Düzenlenen kültür gezisi etkinliğine Erzurum Teknik Üniversitesinden ve farklı üniversitelerden gelen akademisyenler ile birçok sayıda öğrenci katıldı.

Düzenlenen gezi programında Uzundere Belediyesinden bir heyetin de eşlik etmesiyle, ilçenin tarihi yerlerini ve doğal güzelliklerini gezen öğretim görevlileri ve öğrenciler, ziyaretler kapsamında Uzundere'nin yetiştirmiş olduğu ender şahsiyetlerden biri olan Sosyolog, iktisatçı fikir adamı Ord. Prof. Dr. Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu'nun Çamlıyamaç mahallesinde ki doğduğu evi ziyaret ettiler.

Bu memleketin yetiştirdiği ender insanlardan birinin Ord. Prof. Dr. Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu olduğunu söyleyen Erzurum Teknik Üniversitesi Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Müdürü Doç. Dr. Kemal Bakır; “Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu’nun vefatının 45. yıl dönümü vesileyle bugün burada çok değerli akademisyen ve öğrenci arkadaşlarımızla toplanmış bulunmaktayız. Fındıkoğlu’nun doğduğu evi yaşadığı yerleri görüp ziyaret etmek istedik. Erzurum'a ve Erzurum kişiliğine katkı sağlayan Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu’na bir vefa olsun diye böyle organizasyon gerçekleştirdik” dedi.

Prof. Dr. Dilaver Düzgün, Prof. Dr. Hasan Haluk Erdem, Prof. Dr. Ali Utku ve Doç. Dr. Kemal Bakır’ın ve beraberindeki heyet ile öğrencilerin katıldığı gezi programı, Öşvank manastırı, Cam teras ve Tortum Şelalesi ziyaretinin ardından sona erdi.


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA