Fidan dikerek kadına şiddete dikkat çektiler


ERZURUM 14.11.2019 19:59:00 0
Fidan dikerek kadına şiddete dikkat çektiler

Erzurum'da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Erzurum Büyükşehir Belediyesi kadın çalışanları tarafından fidan dikimi yapıldı.

 

Abdurrahman Gazi Türbesi fidanlığında düzenlenen etkinliğe AK Parti Kadın Kolları ve belediye çalışanları katıldı. Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında “Her kadın bir ağaçtır” sloganıyla oluşturulan ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nce yürütülen proje kapsamında katılımcılara turuncu kurdele takıldı.

 

Büyükşehir Belediyesi olarak 25 Kasım’ın taşıdığı anlam ve önemine binaen Erzurum'da kadınlarımız için çok özel bir etkinliğe imza atmak istediklerini belirten Erzurum Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hasan Şahin; “ Burada oluşturduğumuz hatıra ormanına kadına yönelik şiddete karşı verilen mücadeleye atfedecek ve bu şiddetin ortadan kaldırılması yönündeki umutlarımızı İnşallah bu ormanla birlikte yeşerteceğiz. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu da 1999 yılında aldığı bir kararla 25 Kasım'ı kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması amacıyla uluslararası mücadele günü olarak kabul eder. O tarihten bu zamana kadar 25 Kasım tüm dünyada kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanmaktadır. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak bizlerde bu günün önemine binaen kurduğumuz bu özel hatıra ormanına hep birlikte ağaç dikerek ve bu yönde bir toplumsal bilincin oluşturulmasına İnşallah hep birlikte katkıda bulunmuş olacağız. Önemli olan ve hepimizin arzuladığı şey kadınlarımızın hiçbir zaman şiddete maruz kalmamasıdır. Fakat ne yazık ki bizim ülkemizde de kadına şiddet olayları göze çarpmakta, kadınlarımız kimi zaman fiziksel kimi zaman cinsel ve kimi zaman da sosyal şiddete maruz kalmaktadır. Ancak Türk Milleti olarak bu sorunun üstesinden belki de en kolay gelecek olan yine bizleriz. Çünkü biz de kadın sadece karşı bir cins değil aynı zamanda bir ana, bir eş ve kız kardeştir. Bizde kadın nimettir, candır, canandır, yoldaştır, sırdaştır. Dolayısıyla kadın; dünya dediğimiz bu karmaşık yolda bize refakat eden en kıymetli arkadaştır. İşte bugün burada analarımız, eşlerimiz, kız kardeşlerimiz, cananlarımız, sırdaşlarımız ve arkadaşlarımız için toplandık. Burada hepimiz bir fidan olacağız. Kadınlarımız için hem dayanışmanın en güzel örneğini sergileyecek ve hem de toplumsal bilinç oluşturulması yönünde önemli bir adım atmış olacağız” dedi.

Açılış konuşmalarından sonra katılımcılar günün anısına hatıra fotoğrafı çektirerek kendi isimlerine ait fidanları toprakla buluşturdu.

 


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA