ÖZEL HABER

ÖZEL HABER Haberleri

ESNAFA ARAS ELEKTRİK ENGELİ

.


ÖZEL HABER 15.03.2021 13:20:00 0
ESNAFA ARAS ELEKTRİK ENGELİ

Bir öğrenci yurdu daha elektrik dağıtım şirketinin kurbanı oldu. Birçok kız öğrenciye yuva olan Huzur Bayan Apart elektrik kesintisinden dolayı kapandı. Pandemi döneminde işletmelere devlet tarafından sağlanan kolaylık, sonrasında  dağıtım şirketlerine fırsata dönüştü. Aras Elektrik şirketi işletmelere yüklü faturalar çıkarıyor.16 bin tl olan borcun son 3 ayda 120 bin tl’ye çıktığını belirten Huzur Bayan Apart ve öğrenci yurdu sahibi Ayşegül Tufançli, “Aras Elektrik dağıtım şirketi yüzünden  yurdumu kar kış günü  kapatmak zorunda kaldım. Kış günü 30 kız öğrenci misafirim yerinden oldu. Pandemide 5 kadın çalışanım da işsiz kaldı.” dedi.

 

 

 

Son zamanlarda sık sık elektrik kesintileri ile gündeme gelen Elektrik Dağıtım Şirketleri, işletmeleri kapatma noktasına kadar getirdi. Yüksek faizli yapılandırma, yüklü miktarda faturalar kesen dağıtım şirketleri sınır tanımıyor. Erzurum’da yıllardır faaliyet gösteren Huzur Bayan Apart da bu işletmelerden biri. Haksız yere gelen bu faturalar yüzünden elektriği kesilen Huzur Bayan Apart kapısına kilit vurmak zorunda kaldı.5 kadın personel işinden oldu. 30 kız öğrenci de sokaklarda kaldı. Huzur Bayan Apart işletmecisi Ayşegül Tufançli, bu faturalar, faizler neye göre uygulandığını bilmediğini ifade ederek, “Aralık 2020’de 16 bin lira gelen elektrik faturası Ocak ayında 62 bin lira Şubat’ta 98 bin ve son olarak  Mart ayında fatura geldikten bir hafta sonra gittiğimde 120 bin tl küsür  para benden talep ettiler. Bunun sebebi de muhtemelen bu Pandemi döneminde devletin biz esnaflara yardımcı olduğu elektrik konusunda indirimlerini bulunduğunu ve acısına da sonrasında normalleşmeye geçtiğimiz zaman faturayı bize ikiye üçe katlayarak yansıttılar.” iddiasında bulundu.

Ekmek Kapımı Kapatmak Mecburiyetinde Kaldım

Huzur Bayan Apart işletmecisi Ayşegül Tufançli, “Ben bir yurt işletiyorum, kız öğrenci yurdu ve benim burada 6 katlı bir binam var. İşletmemi, ekmek kapımı kapatmak mecburiyetinde kaldım. Çünkü Aras elektriğin bana zorla yaptırmış olduğu yaptırımdan dolayı.  . Şuan ben iş yerine kapatmak zorunda kaldım. sadece Aras elektrik yüzünden bu hale geldim. Ben bu mağduriyetimi her türlü her şekilde nereye gidersem gideyim müracaat ettiğimde başvurduğumda hiçbir yetkiliden geri dönüş alamadım.” diyerek bu duruma bir çare bulunmasını istedi. Yurtta kalan öğrenciler de mağdur duruma düştüğünü belirten Tufançlı, “Kızlarımı çıkarmak zorunda kaldım. Bazıları kalacak  yer bulamadı ve elektrik olmasa dahi biz idare ederiz diyorlar.Yarın gelecekler Pazartesi günü itibariyle dışarıdaki trafodan elektrik kesecekler. Pandemi sürecinde tabii ki hastalık da var herkes tedirgin oluyor. Haliyle sıkıntı çekiyor.” şeklinde konuştu. Konaklayan 30 misafirin de zor duruma girdiğini vurgulayan işletmeci, “Öğrenciler, ‘Gerekirse karanlıkta kalırız, Ayşegül hanım bizi yeter ki çıkarmayın, çıkmayalım’ diyorlar. Onlara yer bulmaya çalışıyorum ya bunun mağduriyetini bunun sıkıntısını onun hatasını kimde sorusuna ne şekilde çözüm bulacağız bilemiyorum.” diye sitemde bulundu.

Ayşegül Tufançli  konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Sonuç olarak şu şekilde diyebilirim; ben işletmemi her koşulda zor da olsa, 3 yıldır, 4 yıldır devam ettiriyorum. Her şartta, her güçlüğü rağmen belirli bir düzenimizi kurduk rayına oturttuk. Aras elektrik yüzünden ben çıkıyorum. İşletmeyi kapatmak mecburiyetinde kaldım. Burada kalan  misafirlerim, kızlarım mağdur oldu. 5 tane çalışan kadın personelim vardı. Bu personeller de buradan geçimlerini sağlıyordu. Hepsi işsiz kaldılar, evlerine,yuvalarına pandemi sürecinde ekmeklerini götüremiyorlar. Ağlayarak artık abla kapatma biz az ücretle de çalışırız, yeter ki evimize biraz da olsa ekmek götürebilelim. dayanabileceğiniz kadar dayanalım ama benim 120.000 lira'lık faturayı ödeme şansım yok ve neden geldi için geldi nasıl geldi bunu da bilmiş değilim. ben hiçbir şekilde muhatabım olanlar hiçbir şekilde açıklama yapmıyorlar birer ay içerisinde 16 binden 65 98'e 98'den 120 bin lira ne şekilde çıktı bunu da söylemiyorlar sadece gönderiliyor başka da hiçbir şekilde muhatap ben bulamadım ve çözüme istiyorum ve ondan dolayı da çok üzgünüm.”

Arkadaşlarımızla Sokaklara Düştük!

 Yurtta kalan  üniversite öğrencisi Şafak da mağduriyetini şu şekilde aktardı; “Ben burada Tarih bölümü okuyorum. Yaklaşık iki buçuk ay oldu burada kalıyorum. Burada çok güzel bir aile ortamı yakaladık. Ayşegül hanım bize çok çok iyi davrandı ama biz  kötü haber aldık. Maalesef elektrik şirketi yüzünden yurdumuzun kapanması gerekiyormuş. Şu an çok fazlasıyla mağduruz tüm arkadaşlarımız sokaklara düşmüş, kalacak yer arıyor. Ya ne yapacağımızı bilmiyoruz. Çünkü bizim gittiğimiz diğer yurtlar ücret olarak çok çok pahalı burası gibi kolaylık sağlamıyorlar. Ben diğer arkadaşlarımın da adına konuşuyorum; bu mağduriyetimizin bir an önce bitmesini istiyorum. Bizim yaşadığımız bu mağduriyetin sonlanmasını istiyorum.”


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA