ESKİ BAKAN BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KENDİNE YAKIŞTIRAMIYOR!


CHP 6.01.2020 17:27:00 0
ESKİ BAKAN BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KENDİNE YAKIŞTIRAMIYOR!

CHP’li Vekil Mahmut Tanal, polemik yaşadığı eski Bakan ve Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’yle ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, “Bakan olduğu halde Düzce’nin sorunları çözemeyen, şimdi belediye başkanı olarak mı çözecek?” şeklinde tepki gösterdiği eski Bakan ve Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün şahsını hedef alan sözlerine cevap verdi.

Yazılı bir açıklama yapan Tanal, AKP’li Faruk Özlü’nün
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tekrar bakan yapılmamanızı hazmedemediğini, Düzce Belediye Başkanlığı’nı “tenzili rütbe” olarak gördüğünü, belediye başkanlığını kendisine yakıştıramadığını iddia etti. Tanal, Özlü’nün etrafındaki kişilerin, “Belediye başkanım” diye hitap eden Düzceli vatandaşları, “Bakanım diyeceksiniz” şeklinde uyardığını öne sürdü. Tanal, Özlü’nün,  “Düzce Belediye Başkanı” sıfatıyla yaptığı yazılı basın açıklamalarında ilk başa “65. Hükümet Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı” sıfatını yazdığına dikkat çekti.

CHP’li Mahmut Tanal, Bakanlık koltuğundayken neredeyse her gün ‘yerli otomobil’ projesinden bahseden Özlü’nün, yerli otomobilin tanıtımının gerçekleştiği 27 Aralık’ta ve sonrasında herhangi bir ‘hayırlı olsun’ paylaşımı yapmadığına işaret ederek, “Yerli otomobil projesini başarıya ulaştıran bakan’ rolünü halefiniz Mustafa Varank’a kaptırdığınız için mi sesiniz çıkmıyor?” diye sordu.

 “İÇİNİZDEKİ CANAVAR ORTAYA ÇIKTI!”

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’ye verdiği cevap aynen şöyle:

Sayın Faruk Özlü, 65. Hükümet Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı. “Belediye başkanım” hitabından hoşlanmadığınız, daha doğrusu kendinize yakıştırmadığınız için size “Düzce Belediye Başkanı” diye hitap etmeyeceğim. Sebebini açıklayacağım.

Yüksek Hızlı Tren hattının Düzce’den geçmesine yönelik başlatılan imza kampanyasına karşı çıktınız. Kendinizce gerekçeler sıralayıp “Sanki tren kaçıyormuş gibi bu konuyu bu kadar köpürtmek, imza toplamak doğru bir hareket tarzı değil” dediniz.

Düzceliler gibi ben de bu şaşırtıcı çıkışınıza tepki gösterdim.

Eleştirilerime cevap vermişsiniz. Öncelikle belirteyim ki, beni bir kez daha şaşırttınız. Bu üslup size hiç yakışmadı. Amiyane tabirle içinizdeki canavar ortaya çıktı. Bana cevap yetiştirirken “Sen” diye hitap ediyorsunuz. Devamında “Aynaya bak”, “Çamur attın, kara çaldın”, “İnsanları kışkırttın”, “Şov yaptın”, “Hadi ordan” gibi yakışıksız ifadeler kullanıyorsunuz, ithamlarda bulunuyorsunuz.

Aynı üslupla cevap vermeyeceğim. Zaten kendime yakıştıramam.

“İSTANBUL’U ‘İHANET’İ İTİRAF EDEN ZİHNİYETTEN KURTARDIK, YETMEZ Mİ?

“Kaç yıldır milletvekilisin, İstanbul için ne yaptın?” diye soruyorsunuz. Dünyanın incisi metropol kentimizi “İstanbul’a ihanet ettik” itirafında bulunan zihniyetin elinden kurtardık. Yetmez mi?

“DÜZCELİLER YILLARDIR SİZİ SIRTINDA TAŞIYOR”

Devamla “Düzce için ne yaptın?” diye soruyorsunuz. Düzce seçim bölgem değil. Düzce’den herhangi bir oy beklentim, maddi bir çıkarım yok. Tamamen gönüllülük esasına dayalı, ‘Fahri Milletvekili’ sıfatıyla Düzcelilerin sorunlarıyla ilgileniyorum, çözüm üretiyorum. Bundan sonra da beklentisiz olarak Düzce’ye sahip çıkmaya devam edeceğim.

Peki siz? Düzceliler sayesinde milletvekili oldunuz, bakan oldunuz. Şimdi de belediye başkanı seçtiler. Düzceliler yıllardır sizi sırtında taşıyor. Hiç aynaya bakıp kendinize “Faruk Özlü, Düzce’nin dünya kadar sorunu var. İmkan ve yetkiye rağmen neden çözmedin?” diye sordunuz mu?

“SİZ PİYASADA YOKKEN DÜZCE TEKNOPARK VARDI”

Açıklamanızda Düzce Teknopark’ın temellerini sanki siz atmışsınız gibi bir izlenim yaratmışsınız. Siz daha piyasada yokken Düzce Teknopark vardı.

 Başkasının başarısından kendinize pay çıkarmayın.

“Bakanlık dönemimde Düzce Teknopark binasını yaptım” diyorsunuz. Ben! Ben! Ben! Ortak yapılan, tüm kurumların katkı sağladığı bir hizmeti kendinize mal ediyorsunuz. Yeni binayı sizin yaptığınıza dair kanıtınız var mı? Para mı harcadınız, ne yaptınız?

“PARTİDAŞINIZ ESKİ BAŞKAN MEHMET KELEŞ AKSİNİ SÖYLÜYOR”

Bakın siz Düzce’ye yaptığınız hizmetlerden bahsediyorsunuz ama kendi partiliniz, sizden önceki Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş aksini söylüyor. Keleş, bakanlığınız döneminde, kendisi belediye başkanı iken hayata geçirmek istediği çok sayıda projenin önüne geçtiğinizi, engellediğini iddia ediyor.

Belediye başkan adayı ilan edildiğinizde Düzce basınına konuşan Sn. Mehmet Keleş, “Bu memlekete sırf bize olan düşmanlığı, saygısızlığı, sevgisizliği…” ifadeleri eşliğinde sizin tarafınızdan engellendiğini öne sürdüğü projeleri sıralıyor. Mehmet Keleş’in o açıklamalarını internetten bulabilirsiniz. Mehmet Keleş, CHP’nin değil, Ak Parti’nin belediye başkanıydı. Dikkatinizi çekeyim.

“PARTİ İÇİ HESAPLAŞMAYI DÜZCE’YE HİZMET OLARAK SUNAMAZSINIZ”

Yine açıklamanızda “Belediye başkanlığım süresince milletimizin parklarını fuzuli işgalden kurtardım. Parklarımızı milletimizin kullanımına açtım” diyorsunuz. Dürüst davranmanızı beklerdim. Düzce’nin parkları, para kazanmaları için kime tahsis edilmişti? Sizin ifadenizle ‘parkları işgal edenler’ hangi partinin mensubu, il genel meclis üyesiydi?

Acaba ilk icraatınız neden parkları temizlemek oldu? Parkların tahsis edildiği kişiler kime yakındı ki hemen harekete geçtiniz? Eğer parklardan para kazananlar size yakın kişiler olsaydı yine aynı tutumu sergiler miydiniz? Parti içi hesaplaşmayı, halkın tepkisi üzerine partidaşlarınıza yapılan peşkeşten vazgeçilmesini, Düzce’ye hizmet olarak sunamazsınız.

Sayın Faruk Özlü, Sayın Mehmet Keleş’le aranız açık olabilir. Keleş döneminde yapılanları kaldırmak Düzce’ye hizmet etmek değildir. Yanlışı yanlışla düzeltemezsiniz. Düzce meydanlarından saat kulelerini kaldırdınız. Düzce Belediyesi’ne yaklaşık 2 milyon liraya mal olduğu belirtilen tramvayı kaldırdınız, rayları söktünüz. Saat kulelerinin ve tramvayın toplam maliyeti ne kadardı? Saat kuleleri ve tramvayın kaldırılmasıyla Düzcelilerin parası tamamen çöpe atılmış olmuyor mu?

“HECİNLER’E DAVET ÜZERİNE GİTTİM”

Açıklamanızda şahsıma “Hecinlere gittin, insanları kışkırttın” suçlamasında bulunuyorsunuz.

O dönem bakanlık koltuğundaydınız. Düzce’nin çöpü Hecinler’e dökülüyordu. Bölge sakinleri idare mahkemesine iptal davası açtı. Kazandılar. Davayı kazanmalarına rağmen çöp dökülmeye devam edildi. Vatandaşlar nöbet tutuyordu. Beni destek için çağırdılar. Yani kendim gitmedim. Mahkeme kararı uygulanmadığı için davet üzerine Hecinler halkına destek olmaya gittim. Orada nöbet tuttum. Bu mu kışkırtma, yoksa mahkeme kararını tanımamak mı?

O olaydan sonra seçim geldi çattı. Hecinler halkına söz verdiniz. Kesinlikle Hecinler’e çöp tesisi yapılamacağını ve çöplerin buraya dökülmeyeceğini belirttiniz. Ancak Hecinler tehlikeden tamamen kurtulmuş değil. Hecinler’e çöp depolama tesisi yapılmayacağına ilişkin planda herhangi bir değişikliğe gitmediniz.

‘YILIN KİŞİSİ’ ANKETİNİ 10. SIRADA TAMAMLAMANIN VERDİĞİ ÖFKE!

Bu kadar öfkeli olmanızın, şahsımı hedef almanızın nedenlerine gelirsek:

Birincisi, kentin 69 yıllık geçmişi olan yerel gazetesi ve ziyaret etmeyi ihmal etmediğiniz Düzce Postası’nın “Yılın Kişisi” anketinin halk oylamasını, kavgalı olduğunuz eski Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in bile gerisinde, 10. sırada tamamladınız.

Düzce’den seçilmiş bir milletvekili değilim. Ancak Düzce Postası’nın “Yılın Kişisi” anketinde, işitme engelliler için konuşmaları alt yazı olarak ekrana veren gözlük geliştirerek hepimizi gururlandıran öğrencilerimiz Ömer Berkay Biçen ve Dağhan Akyürek’in hem ardından 2. sırada yer aldım.

Düzce’yle birbirimize gönülden bağlıyız. Sizden bunu anlamanızı bekleyemem. Düzce’ye faydam olup olmadığını sorgulamışsınız ya, Düzcelilerin gönlünde yer edinmişim ki, Düzceli olmamama rağmen “Yılın Kişi” için aday gösterildim ve yüksek oy oranıyla listenin tepesinde yer aldım.

Sanırım bu sonucu hazmedemiyorsunuz. “Nasıl oluyor da seçim bölgesi Düzce olmayan Mahmut Tanal, ‘Yılın Kişisi’ anketinde hepimizi geride bırakır’ şeklinde dişlerinizi gıcırdatıyorsunuzdur.

DÜZCE BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NI ‘TENZİLİ RÜTBE’ OLARAK GÖRÜYORSUNUZ

İkincisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tekrar bakan yapılmamanızı hazmedemiyorsunuz. Anlaşılan Düzce Belediye Başkanlığı’nı “tenzili rütbe” olarak görüyorsunuz. Belediye başkanlığını kendinize yakıştıramıyorsunuz. Etrafınızdakiler, size “Belediye başkanım” diye hitap eden Düzceli vatandaşları uyarma ihtiyacı hissediyor. Neymiş, “Bakanım” denilecekmiş…

Bakan yapılmamanın sinirini başkasından çıkarmaya çalışıyorsunuz.

Sahi “Düzce Belediye Başkanı” sıfatıyla yaptığınız yazılı basın açıklamalarında ilk başa neden “65. Hükümet Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı”nı yazıyorsunuz? Sadece “Düzce Belediye Başkanı” yazsanız olmaz mı? Size tavsiyem koltuğa takılmayın. Görev görevdir. Küsmeyin, biraz Düzcelilerin arasına karışın.

 

YERLİ OTOMOBİL HEYECANINA NEDEN ORTAK OLMADINIZ?

Sayın Özlü, 24 Mayıs 2016 tarihinden 9 Temmuz 2018 tarihine kadar Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak yerli otomobil projesini devraldınız. Bakanlığınız döneminde ‘Yerli otomobil’den bahsetmediğiniz gün yok gibiydi. Projenin mimarı gibi hareket ediyordunuz.

Ancak 27 Aralık Cuma günü (2019) gerçekleşen yerli otomobil tanıtım etkinliğine davet edilmediniz. Yerli otomobil projesine hiç mi katkınız olmadı ki yok sayıldınız?

Yine 27 Aralık’ta ve sonrasında ne hikmetse yerli otomobille ilgili hiç ‘hayırlı olsun’ mesajı paylaşmadınız. Heyecana ortak olmadınız. Peki 27 Aralık’ta ne yaptınız? Yandaş Sabah gazetesinin yazarı, Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu’nun Düzce’ye konuk olduğunu duyurdunuz, çiçekli mesajlar paylaştınız. Yerli otomobilin Okan Müderrisoğlu kadar da mı değeri yoktu?

Yerli otomobil konusundaki suskunluğunuzun sebebi nedir Sayın Faruk Özlü?

‘Yerli otomobil projesini başarıya ulaştıran bakan’ rolünü halefiniz Mustafa Varank’a kaptırdığınız için mi sesiniz çıkmıyor? Bakanken dilinizden düşürmediğiniz yerli otomobilin adını hiç anmamanızın sebebi bu mu?

Bu açıklamayı kısa bir giriş olarak sayın. Devamı gelecek. Bekleyin Sayın Faruk Özlü…

 


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA