Erzurum’da Partililer: Kaybın Tek Sorumlusu Dülger’dir

.


ÖZEL HABER 12.06.2023 17:13:00 0
Erzurum’da Partililer: Kaybın Tek Sorumlusu Dülger’dir

Yarım asırdır Cumhuriyet Halk Parttisi  (CHP) Erzurum İl Teşkalatının değişik kademelerinde görev yapan Murat Çelik partisinin seçimlerde aldığı yenilginin nedenini mevcut İl Başkanı Suat Dülger’e bağladı.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olağanüstü çabasını yerle bir eden CHP Erzurum İl yönetimi ve İl Başkanı Dülger’dir diyen Çelik , “  Genel merkezin Suat Dülger’le seçimlere girmesi Erzurum’da milletvekili çıkaramamızın nedeni olmuştur” şeklinde konuştu.Çelik, “ Erzurum’un üstünden Ardahan Gölgesi kaldırılmalıdır. Çünkü başarısızlıktan bıktık!”dedi.

Haber: ( AjantürkHaber )

Yapılan seçimlerde Erzurum’da amaçlanan başarıyı elde edemeyen Cumhuriyet Halk Partisi’nde sular durulmuyor. Yarım asır boyunca Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Teşkilatında değişik görevlerde bulunan işadamı Murat Çelik mevcut İl Başkanı Suat Dülger  nedeniyle her iki seçimden de partisinin yenilgiyle ayrılmak durumunda kaldığını ifade etti.

Genel Merkez İkazlarımızı Dikkate Almadı..

Erzurum’un sevilen işadamlarından Murat Çelik, yapılan seçimlerden önce parti genel merkezine gidip Suat Dülger’in ilde bir karşılığımın olmadığını söylediklerini bildirdi. Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kalın Salıcı ve Eşref Karaibrahimoğlu’nu Genel Merkezde ziyaret ettiğini ve  durumu anlattığını belirten Murat Çelik , “ Her iki genel başkana da il Başkanının ilde karşılığının  olmadığı ikazında bulunduk. İl Başkanının ilin dokusunu uyuşmadfığını anlatmamıza rağmen bize ‘ biz onu ilde tutmaya devam edeceğiz2 yanıtını verdiler. Bu söylemlerinden Erzurum’u kaybedeilim sonucunu çıkardık ve nitekimde öyle oldu” diye konuştu. 

“Kılıçdaroğlu’nun Bilgisi Yok”

Seçimden önce durumu anlattıkları her iki genel başkan yardımcısının Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na durumu anlatmadıklarınını vurgulayan Murat Çelik şöyle konuştu.

“Sayın Genel Başkanımız seçimlerden önce tüm ülkemizde olduğu gibi ilimizde de umut kaynağı olmuştu.Ancak mevcut İl Başkanı Suat Dülher’in seçimerden önce ( ben marjinal gruplara bağlıyım, ateistim) demesi ilde tepkilere neden oldu ve seçimerden il bazında mağlubiyetle ayrıldık. Cumhuriyet Halk Partisi teşkilatlarında görev alan yetkililerin Erzurum’a karşı duydukları antipati mağlubiyetin asıl nedeni olmuştur. “

“Parti İl Binasına Kilit Vursunlar”

Ajanstürk Haber’e özel açıklamalarda bulunan Murat Çelik, Cumhuriyet Halk Partisinin Erzurum’ da sempati ve sevgi duyulan kişilerle yola devam etmesi gerektiğini söyledi.  Çelik ,

“Gereksiz ifadelerde bulunanan il başkanı dikkatli ve şehrin dokusuna uyumlu sözler söylemlerle yola çıksaydı ilde milletvekili kesinlikle çıkarırdık. Genel Merkes de görev yapan teşkilat sorumlularının Erzurum’a olan antipatileri ve il başkanının gereksiz söylemleri ve yeterinçe çalışmaması partimizin meclise milletvekili göndermesini engellemiştir..Bunun artık tahammül edilecek tarafı kalmadı. İl binasını kapatsalar en azından halkın umutlu seçime gitmesine engel olurdu. Cumhuriyet Partisinin Erzurum’da olan varlığına artık bir partili olarak inanmıyorum. Bu duruma da oldukça üzülüyorum. Son zamanlarda Ak Parti'nin itibarının ve yaptığı işlerin yerlerde sürünmesine karşı Erzurum da bir milletvekili çıkaramamizin nedeni Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve onun güdümündeki İl Başkanıdır.Bu yaşananların bir daha yaşanmaması için Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Erzurum'a sempati duyanlarla yürünmelidir.Erzurumun dokusunu bilen kadrolar atanması lazım.Bu şekilde devam ettiği sürece Erzurum'da CHP'nin ne bir milletvekili ne  bir belediye başkanı ne de kayda değer bir  varlık göstermesi hayaldir. Çünkü, Erzurum'u istemeyenlerle bu başarı elde edilemez.”şeklinde konuştu

 Seçimlerden önce Erzurum’dan en az iki vekil çıkaracağız söylemlerinin dillendirildiğini vurgulayan CHP’li  Murat Çelik, “ Son seçimlerde biz en iki üç vekil çıkaracağız diye hayallere kaplanların gidip duvara toslamalarını hayretler içerisinde izledik. Erzurum'da seçimlere 15   gün, bir ay kala şapkadan tavşan  çıkarır gibi milletvekili adayı çıkarmaları Erzurum'u hepten bitirmiştir. Aday gösterilen kişilerin şahsi bir oylarınin bile olmamasi beni hayrete düşürdü. Horasan ilçesinde doktorluk yapmış kişinin kendi şehrinden, köyünden bin oyun üstünde bir oy alması çok vahim bir olaydır.Kongrelerin başladığı bu günlerde ilgililerin bu başarısızlığın sebebi olan İl başkanını yerinde tutmalarını bizler şaşkınlıkla izliyoruz. İnşallah genel merkez en kısa dürede yanlışından döner.”diye konuştu.


SPOR


GÜNDEM

Başkan Büyükakın: ‘’Daha güzel bir Kocaeli için yola çıktık’’
Başkan Kıral’a, geçmiş dönem belediye başkanlarından ziyaret
Muğla Büyükşehir kırsaldaki çınarların yanında
Başkan Zeyrek’ten ulaşımda kaliteli hizmet vurgusu
Düzce zabıtasından başarılı grafik

SON DAKİKA