Erzurum'da "Amatör Spor Haftası" etkinlikleri coşkuyla başladı

Erzurum'da, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Spor Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Federasyonları Konfederasyonu işbirliğiyle düzenlenen "Amatör Spor Haftası" etkinlikleri başladı.


SPOR 7.10.2019 18:54:00 0
Erzurum

Etkinlikler kapsamında Havuzbaşı'ndan başlayan kortej yürüyüşün katılan sporcular ve vatandaşlar, ellerinde ki Türk bayrakları eşliğinde etkinliklerin yapılacağı Yakutiye Kent Meydanı'na kadar yürüdü.

Binlerce genci bir araya getiren ve 81 ilde gerçekleşen Amatör Spor Haftası etkinlikleri Erzurum'da başladı. Yakutiye Kent Meydanında gerçekleşen etkinliklerde Curling, Bedensel engelli bilek güreşi, İşitme engelli karate, Tekvando, Boks, Kayak, Bisiklet, Atletizm ve Halter sporcularına, katıldıkları şampiyonalardan derece ile dönmeleri münasebetiyle ödüller verildi.

Erzurum Yakutiye kent meydanında 7 - 13 ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası etkinlikleri kutlama etkinliği ile başladı. Kutlama etkinliğine, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ve kurum müdürleri katıldı.

Fuat Taşkesenligil açılış konuşmasında “Gençlerimizi sporun güzellikleriyle, fair - play ile buluşturan, Amatör Spor Haftasını büyük bir heyecan ile kutlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Amatör sporun gelişimi açısından Erzurum'da önemli atılımlar gerçekleştirmeliyiz. Sporun yayılmasını, gençlerimizin spor yapmasını ve sporun çocuklarımıza sağlıklı bir yaşam biçimi sunmasını hedefliyoruz. Geleceğin Olimpiyat şampiyonlarını yetiştirmek için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz” dedi.

Mehteran takımı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan ‘Amatör Spor Haftası' etkinliği karate, tekvando, jimnastik takımları halter ve kick boks gösterileriyle sürdü.

Gösterinin ardından katıldıkları şampiyonalardan başarı ve derece ile dönen sporculara Kurum müdürleri tarafından ödüller takdim edildi.


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA