Erzurum'da nitelikli dolandırıcılık şüphesiyle teknik ve fiziki takibe alınan bir kişi, düzenlenen operasyonla yakalandı. KOM Şube Müdürlüğünce, kent merkezinde ikamet eden şüpheli şahsa yönelik 3 ay süren takip sonucunda eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi ve S.Ç. isimli şüpheli gözaltına alındı.
Şüphelinin ikamet adreslerinde yapılan aramada; kendisi ve eşi adına düzenlenmiş, Erzurum, Erzincan ve İstanbul illerinde bulunan taşınmazlara ait 13 adet tapu senedi ele geçirildi. Bunun yanı sıra, 1 milyon 908 bin TL değerinde 2 adet altın bilezik, 317 bin TL değerinde 1 adet beşi bir yerde altın ve bu altının takılı olduğu altın zincir bulundu.
Aramada ayrıca 107 bin 700 TL değerinde 3 adet yüzük, 10 bin 800 TL değerinde 1 adet yüzük ve 74 bin 700 TL nakit para ele geçirilerek el konuldu. Operasyonda dikkat çeken diğer bulgular ise, şüpheli adına düzenlenmiş, manevi konumu olduğuna ilişkin hazırlanmış broşür şeklindeki icazetname ibareli belge ile yine şüphelinin manevi konumuna ilişkin silsilesini ifade eden belge oldu. Tomarlar halinde ayet ve muska yazımında kullanıldığı değerlendirilen dikdörtgen şekilde kesilmiş kağıt parçaları da buluntular arasındaydı.
Şüpheli, hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte mevcutlu olarak Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan şüpheli, Erzurum E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.