Erzurum(CHP) Cumhuriyet Halk partisi Gençlik Kolları Başkanı Erzurum Atatürk Üniversitesi içindeki fakülte başka ilçeye taşınmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

.


ERZURUM 15.01.2022 15:05:00 0
Erzurum(CHP) Cumhuriyet Halk partisi Gençlik Kolları Başkanı Erzurum  Atatürk Üniversitesi içindeki fakülte başka ilçeye taşınmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Erzurum(CHP) Cumhuriyet Halk partisi Gençlik Kolları Başkanı Erzurum Atatürk Üniversitesi içindeki fakülte başka ilçeye taşınmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı Faruk Ruşen;

“Erzurum Atatürk Üniversitesinde tercih kılavuzunda Oltu ibaresi bulunmadan tercih yaptırılıp , sonraki süreçlerde Cimer kararına istinaden , tercihte bulunan öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmemesine yönelik takibimiz sürmektedir.Yapılan şikayetler neticesinde Cimer kararı açıkça belirgin olmasına rağmen gerekli işlemler yapılmayıp öğrencilerin Yakutiye kampüsüne transferleri gerçekleşmemiştir.

Oltu’da gerek yurt imkanların kısıtlı olması gerek ev bulma zorlukları öğrencilerin maddi ve manevi acıdan zorlanmalarına sebebiyet vermektedir . Resmi gazete yayımlanan fakülte kurulma yazısında dahi yer almayan oltu ibaresi tercih kılavuzunda da yer almayarak , özel şartlar sekmesinde bu ibare sonradan eklenmiş olup adeta öğrencilere oyun oynanmıştır .Öğrencilerin elinde kanıtlar bulunmasına rağmen bir yaptırım gerçekleşmemiş olup öğrencilerin mağduriyetleri devam ettirilmiştir .Öğrenciler ve veliler ile yaptığımız görüşmeler neticesinde ,bu öğrencilerin çoğunun bölümü bırakarak tekrar sınava gireceklerini öğrenmiş olmaktan büyük üzüntü duymuş bulunmaktayım. İnsanların bir yıllarına mal olan bu sürecin, kişilerin ve kurumların insiyatifine bırakmadan çözülmesi gerektiğine inanarak, en kısa sürede yapılan bu usulsüz işten geri adım atılarak tüm öğrencileri mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli tüm adımların atılacağı yönünde kararlılığımızı sürdürecek ve olayın takipçisi olacağız.”dedi.

 


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA