ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİNDEN BİR KONFERANS DAHA


EĞİTİM 3.12.2019 23:41:00 0
ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİNDEN BİR KONFERANS DAHA

Erzurum Teknik Üniversitesinde Savunma Sanayi ve Askeri Kara Araçları konferansı gerçekleştirildi.    

Üniversitenin Bilim ve Fikir Topluluğunun düzenlediği sponsorluğunu ise Mucitparkın üstlendiği konferans BMC mühendisi Hüseyin Said Nursoyun katılımıyla gerçekleştirildi.
Konferans  Rektör Prof. Dr. Bülent Çakmak’ın konuşmasıyla  başladı. 
Çakmak; "Bir çok firma ile görüşmelerimiz var önceliklerimizden biri de silah ve savunma sanayi bunların devamı gelicek" dedi. Mühendis Nursoy; "Türkiyede hali hazırda devam eden bir çok savunma sanayii projesi var bunlar yıllardan beri süre gelen kara, deniz hava platformları bunlarla birlikte manyetik fırlatma mekanizmaları  mühimmatları görüyoruz son dönemde" dedi. Elektronik harp mekanizmasının son olarak Barış Pınarı Harekatına kullanıldığını belirterek hava araçları sistemlerinden bahseden Nursoy bunun ülkemizdeki en büyük mühendislik projesi olduğunu söyledi. 
ÜLKEMİZE EŞİK ATLATACAK 
Nursoy Milli Mavi uçak projesinin Türkiye'ye eşik atlatacak 5. nesil Savaş uçağı projesi olduğunu söyledi. Bu projeyi Dünyada sadece 3 ülkenin yaptığını ve kullandığını bizimde 4. Ülke olacağımızı söyleyen Nursoy çalışmaların devam ettiğini belirtti. Projeyi TAI'nin üstlendiğini ve bir çok açıdan da dışarıdan teknik destek alındığını yaklaşık 100 civarında  İngiliz mühendisin de projenin içinde Türk mühendislerle entegre biçimde çalıştığını belirtti. 5. Nesil Savaş uçağının bir çok görevinin otomatik olduğunu, bilgisayarların çok üst planda kullanıldığını söyleyen Nursoy; "TAI bunun için dünyada ki 4,5 rüzgar tünelerinden birini Ankara da kuruyor burada da çok ciddi bir yatırım var" dedi. Atak projesinden söz ederek Atak 1'in hafif taarruz uçağı olduğunu ve Hafif taarruz uçağı kategorisinde olduğunu söyledi. Nursoy; "halk meydanlarında daha ağır makinayı tüfeğe sahip daha ağır balistik zaiyat verebilen ağır toplara ihtiyaç var ondan dolayı Atak 2 yi TAI çalışıyor" dedi. Yine çok ciddi ilk defa yapılan teknolojik gelişmelerin olduğunu söyledi.

Konuşmanım sonuda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Nursoy'a Rektör Çakmak katılımcı plaketini vererek teşekkürlerini iletti.


SPOR


GÜNDEM

Belediye Başkanı Kasap tüm Şehit ailelerini Beypazarı’na davet etti
İzmit Belediyesinin ücretsiz diyetisyen hizmeti
Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi

SON DAKİKA