ERZURUM PASİNLER DE 1 MİLYON 600 BİN LİRALIK TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

Erzurum Pasinler de Tenzile Erdoğan kadın konuk evi, muhtarlar derneği binası, Reşadiye mahallesi Taziye evi, kaplıca mesire alanı ve Hasankale Asma köprüsü'nün de aralarında bulunduğu 1 milyon 600 bi liraya mal olan altı Çalışmanın açılışı yapıldı.


ERZURUM 8.12.2019 10:19:00 0
ERZURUM PASİNLER DE 1 MİLYON 600 BİN LİRALIK TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

HATİCE DİLER/ AJANS TÜRK HABER

Erzurum Milletvekili ve eski bakan Recep Akdağ Erzurum Pasinlerde gerçekleştirilen toplu açılış törenine katıldı. Gerçekleştirilen toplu açılış törenine Pasinler Belediye Başkanı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Vali Okay Memiş, Milletvekilleri, il başkanı ve bir çok isim katıldı.

Açılışta konuşma yapan Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli, açılışını yaptıkları; Tenzile Erdoğan kadın konuk evi, muhtarlar derneği binası, Reşadiye mahallesi Taziye evi, kaplıca mesire alanı ve Hasankale Asma köprüsü'ne toplamda 1 milyon 600 bin liralık yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi. 

ilçe merkezinde ve çevre köylerde yaptıkları hizmetlerden bahseden Ahmet Balikli, verilen göçlerin Pasinler ilçesinin adeta kanayan yarası olduğunu ifade ederek "İlçe merkezinde ikâmet edip il de öğrenci okutan ailelerin il merkezine göçünü engellemek adına 650 öğrencinin belediye ve kaymakamlık önderliğinde aylık yol masraflarını karşıladık. Belediye bünyesindeki servis araçlarını ücretsiz şekilde eğitim için hizmete sunduk" dedi. Balikli ayrıca, Devirdöven ve Alvar Mahalleleri için asvalt ve kilit taşı yapımı sözünü verdi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehirde yaptığı hizmetlerin yanı sıra Pasinler ilçesinde yaptıkları çalışmalardan da bahsetti. Mehmet Sekmen, "Alt yapı düzenlemelerinin yanı sıra 105 kilometre sıcak asfalt grup yol, 270 kilometre sati kaplama yol, 7 adet sulama tesisi, 19 kilometre içme suyu; 7 adet sulama tesisi, 170 bin kilometre kilit taşı çalışması yaptık" dedi. 

Akdağ, “Huzur Birlik Beraberlik İstikrarla Her Şey Yapılır”

Toplu açılış töreninde konuşan Erzurum Milletvekili ve eski bakan Recep Akdağ, “Ak Partinin iktidar olduğu 17 senede bütün Türkiye’de olduğu gibi Erzurum’da da Pasinler’de de bizim için sıçrama yıllarıdır”dedi.

Akdağ yaptığı konuşmada “ Bu açılışını yaptığımız hizmetlere 130 milyon lira yatırım yaptık bu az bir para değil. Huzur birlik beraberlik istikrar olmasa bunların hiç biri yapılamaz. Geçmiş dönemde de buralara hizmet yapılmıştır ama hakikaten ak partinin iktidar olduğu 17 senede bütün Türkiye’de olduğu gibi Erzurum’da da Pasinler’de de bizim için sıçrama yıllarıdır. Ben hatırlatma gereği duyuyorum gençler kendi tarihini geçmişini yakın tarihini bilmek de çok önemli geleceğe bakarken. İki başkanımızda bahsetti Pasinlerin ne kadar önemli bir mevkii olduğunu. Buralar bizim anadoluya giriş kapımız atalarımızın bize emaneti. Onlar kelimetullah için çalıştılar ve bu toprakları bize emanet ettiler biz emanet edilen topraklara kötü gözle bakanlar bölücülük yapanlarda var ama biz Hasan Kaleli kardeşlerimiz biliyorsunuz ki yine ak parti döneminde yine göz bebeğimiz Recep Tayyip Erdoğan döneminde onlarında hakkından geldik gelemeye de devam edeceğiz. Huzurumuzu kaçıramayacaklar. Bundan birkaç sene önce Pasinlere roketle saldırmışlardı. Bu konuda çok büyük mesafeler yol aldık. Kalkınmamızı devam ettiriyoruz. Bu ilçemize yatırımlarımız devam edecek. Burada birlik ruhunun beraber çalışmanın büyük önemi var.

Akdağ, “Erzurum, 17 yıldır Recep Tayyip Erdoğan’ın Yanında Durdu”

Akdağ, “Erzurumda recep tayyip erdoğanın yanında durdu. 17 senedir her zaman arkamızda durdunuz. Onun için sizler ziyadesiyle bu hizmetlere layık insanlarsınız. 17 senedir sizlerle siyaset yapıyoruz her dönemde olduğu gibi bu dönemde en büyük mutluluğum birlikte çalıştığım arkadaşlarımın takdire şayan arkadaşlarım olmasıdır. 

Selami Altınok ve İbrahim aydemir kardeşim Mehmet Emin Öz burada zehra taşkesenlioğlununda size selamları var konuşma vazifesini bana verdiler onlar adına da ben selamlamış oldum hakikaten marifet iltifata tabidir. Büyükşehir belediye başkanımızın çalışkanlığı ile kendini bu şehre adamış olması valimz genç ve tecrübeli bir vali sürekli olarak şehirde yapılacak hizmetleri meselelerimizi birlikte konuşuyoruz. Bundan sonra da böyle yapacağız. Birileri istese de istemese de önümüzü kesmeye çalışsalar da bu ülke yükselişi devam ettirecek buna hem bizim ihtiyacımız var Çevremizdeki komşu ülkelerin Müslüman ülkelerin Türk ülkelerinin ihtiyacı var Türkiye mazlumların mağdurların bizim dünyamızdaki milletlerin gözünü diktiği ülkedir. Biz bu ülkeye sahip çıkmaya devam edeceğiz.” Diye konuştu.

Protokol konuşmaları son bulduktan sonra açılış gerçekleştirildi. Pasinler Belediye Başkanının protokol üyelerine hediye vermesi ile program sona erdi.

 HATİCE DİLER


SPOR


GÜNDEM

Büyükkılıç’tan Erciyes Feneri Derneği Marketi’ne ziyaret
Kocaeli'de Büyükşehir adayının seçim aracına taşlı saldırı!
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

SON DAKİKA