Erzurum Vakıfları Tarihi Kitap Oluyor

Erzurum Vakıfları Tarihi Kitap Oluyor

KUDAKA ve Prof. Dr. Murat Küçükuğurlu, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Erzurum vakıflarını anlatan bir eser için sözleşme imzaladı.

400 Yıllık Vakıf Geleneği Kitaplaşıyor

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ile Erzurum Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Küçükuğurlu arasında, "Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Erzurum Vakıfları" adlı eserin hazırlanmasına ilişkin sözleşme imzalandı.

Kültür Yayınları Çerçevesinde Hazırlanacak

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Kültür Yayınları çalışmaları kapsamında hazırlanacak eser; Osmanlı’dan Cumhuriyet’e uzanan yaklaşık 400 yıllık süreçte Erzurum’daki vakıf geleneğini ele alacak. Çalışma, bugüne kadar sınırlı şekilde incelenmiş vakıf yapıları ve kültürünü gün yüzüne çıkaracak.

Kültürel Miras Kayıt Altına Alınıyor

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yapılan açıklamada, "Erzurum Kültür Varlıkları Serisi kapsamında yayımlanacak çalışma ile kentin zengin kültürel mirasının kayıt altına alınması ve gelecek kuşaklara aktarılması hedefleniyor" ifadelerine yer verildi.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Sualtı Mahallesi'nde çığ felaketi: Yol kapandı, ulaşım kesildi
Elazığ'da baba öldürüldü, anne yaralandı: Sanık çocuk mahkemede anlattı
Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor'u Evinde Ağırlayacak
Van Kalesi'nde sığırcık dansı: Gökyüzü görsel şölene döndü
Kronik hastalığı olanlar oruç kararını doktorla vermeli
Haberi Sesli Oku