Erzincan’da yolda kalan 200 büyükbaş hayvana yem takviyesi

Erzincan’da yolda kalan 200 büyükbaş hayvana yem takviyesi

Erzincan’da yolda kalan 200 büyükbaş hayvana yem takviyesi

Erzincan’da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalan 200 büyükbaş hayvana Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince yem takviyesi yapıldı.
Kars’tan Ankara’ya sevk edilen 6 tır, olumsuz hava koşulları nedeniyle Erzincan-Sivas Karayolu üzerindeki Sakaltutan Geçidi ve Kızıldağ Geçidi’nde ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmemesi üzerine ilerleyemedi.
Yaklaşık 200 büyükbaş hayvanın bulunduğu araçlar, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Kavşağı’nda bekletildi. Uzun süreli bekleyiş nedeniyle hayvanların açlık riskiyle karşı karşıya olduğunun bildirilmesi üzerine Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.
İl Müdürü Alper Koçaker’in talimatıyla Gümüştarla köyündeki işletmelerden saman ve yem temin edilerek hayvanlara ulaştırıldı. Ekipler, soğuk hava koşullarında bekleyen hayvanların beslenmesini sağladı.
Bölgede karayolları ekiplerinin yol açma ve tuzlama çalışmaları sürerken, ağır tonajlı araçların geçişine henüz izin verilmediği öğrenildi. Yetkililer, hava şartlarının normale dönmesinin ardından sevkiyatın devam edeceğini ve hayvanların ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmaların sürdürüleceğini bildirdi.

Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Kemaliye’de toprak kayması: 1 işçi hayatını kaybetti
Çatak’ta göçük altından kurtarılan 6 yaşındaki Muhammed yaşam savaşını kaybetti
Elazığ’da 90 köy yolunda çalışmalar sürüyor
Erzincan’da üniversite öğrencilerine "SİBERAY" semineri
Erzincan’da mahsur kalan 39 kişi kurtarıldı
Haberi Sesli Oku