Erzincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayının manevi atmosferini istismar ettiği değerlendirilen dilencilere yönelik il genelinde kapsamlı bir denetim operasyonu gerçekleştirdi. Operasyon, vatandaşların dini ve insani duygularını sömürmeye çalışan kişilere karşı düzenlendi.
Denetimler sırasında 23 şahıs hakkında işlem yapıldı. Bu kişilerin üzerlerinde yapılan aramalarda toplam 5 bin 484 lira nakit para ele geçirildi. Ekipler, elde edilen bu bulgular üzerine harekete geçti.
5326 sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında, operasyonda yakalanan 23 kişiye ayrı ayrı 1.764 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca, şahısların üzerinden çıkan toplam 5 bin 484 lira nakit paraya da el konuldu.
Belediye yaptığı açıklamada, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ile Ramazan ayının manevi ikliminin korunması amacıyla bu tür denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.