Erzincan'da kar 328 köy yolunu kapattı

Erzincan

Yoğun kar yağışı nedeniyle Erzincan'da 328 köy yolu ulaşıma kapandı, ekipler yolları açmak için çalışıyor.

Yoğun Kar Yağışı Ulaşımı Felç Etti

Erzincan genelinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava şartları, kırsal ulaşımı ciddi şekilde etkiledi. Toplamda 328 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi ekipleri kapalı yolları açmak için kent genelinde yoğun bir çalışma başlattı.

İlçelere Göre Kapalı Yol Dağılımı

Merkezde 59, Refahiye’de 32, Çayırlı’da 18, Kemah’ta 40, Otlukbeli’nde 5, İliç’te 58, Kemaliye’de 28, Tercan’da 65 ve Üzümlü’de 23 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Bu durum, kar yağışının il genelinde ne kadar yaygın ve etkili olduğunu gözler önüne seriyor.

Sahada Yoğun Kara Mücadele Çalışması

Kapalı yolların yeniden ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi büyük bir operasyon yürütüyor. Operasyonda 14 greyder, 3 dozer, 10 loder, 7 beko loder ve 1 bıçaklı kamyon görev alıyor. Bu araçlarla birlikte sahada 92 kişilik ekip, karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

En Kısa Sürede Ulaşıma Açılması Hedefleniyor

Ekiplerin yol açma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yetkililer, hava şartlarının elverdiği ölçüde, kapalı köy yollarının en kısa sürede ulaşıma açılmasını hedefliyor. Vatandaşların ulaşım sorununun çözülmesi için tüm imkanlar seferber edilmiş durumda.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı, 810 hap ele geçirildi
Erzincan'da at ve eşek tüfekle vurularak öldürüldü
ERMED'ten 10 Ocak'ta anlamlı ziyaret: Vefat eden gazeteciler mezarlarında anıldı
Bitlis'te buzlanan yolda kayan tır ulaşımı durdurdu
Gazeteciler 10 Ocak'ta Palandöken'de kızak yarıştırdı
Haberi Sesli Oku