KÜLTÜR SANAT

KÜLTÜR SANAT Haberleri

ERŞA bağışçıları ETÜ’de buluştu

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) bünyesinde 2017 yılında hizmete açılan Erzurum Şehir Arşivi (ERŞA) bağışçıları ve aileleri ETÜ’de düzenlenen vefa programında bir araya geldi.


KÜLTÜR SANAT 2.02.2024 23:10:00 0
ERŞA bağışçıları ETÜ’de buluştu

Arşiv belgeleri ETÜ Merkezi Kütüphane’de korunan, diğer taraftan Erzurum Kalesi yanında Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen iki konakta (Erzurum Şehir Arşivi ve Erzurum Kültür-Sanat Evi) hizmet veren ERŞA’nın ilk bağışçıları arasında yer alan kişi ve aileler, ETÜ’de düzenlenen vefa programında buluştu.



 

Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirilen programa ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ceren Sultan Elmalı, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Akbulut, ERŞA Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Küçükuğurlu, Erzurum Tarih Derneği Başkanı Prof. Dr. Ömer Özden ve yönetim kurulu üyeleri, Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel, Erzurum Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği (ERSANDER) Başkan Yardımcısı ve Tarihi ve Özgün Eserler Maket Sanatçısı Doğan Hattatoğlu, Prof. Dr. Ali Kurt’un ailesi, Araştırmacı Yazar Naci Elmalı ve ailesi ile İlham Durmaz’ın Ailesi katıldı.



 

Programın açılışında konuşan ERŞA Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Küçükuğurlu ERŞA’nın Erzurumluların ortak buluşma noktası olduğunu ifade ederek: “Bugün burada şehir arşivimizin kurulmasında emeği geçen ve Erzurum’a gönül vermiş hemşerilerimizle bir araya gelmek amacıyla toplanmış bulunuyoruz. Özellikle Erzurum dergileri koleksiyonunu bizlere devreden Naci Elmalı’ya, konağımızın tefrişinde önemli rol oynayan ve bilhassa Osmanlı Dönemi Erzurum Şehir Maketi’ni yapan Doğan Hattatoğlu’na, taş maketlerini bizlere emanet eden rahmetli İlham Durmaz’a ve tarih belgeleri arşivini bize bırakan değerli hocamız Prof. Dr. Ali Kurt’a vefamızı göstermek istedik. Bu birikim Erzurum’un büyüklüğünü göstermektedir. Bir kez daha ERŞA’ya maddi manevi desteklerini gösteren herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu



 

Programda konuşan Rektör Çakmak ise Erzurum’a değer katan ustaları, sanatçıları ve yazarları aileleriyle birlikte ETÜ’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek:” Sizleri burada görünce yaptığımız işin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha anladık. ERŞA sizlerin desteğiyle kuruldu. Gerek kütüphanemize gerekse de şehir arşivimize yapılan bağışların yansımasını süreç içerisinde ziyaretçilerimizden aldığımız geri bildirimlerden görüyoruz. O kadar güzel şeyler duyuyoruz ki Erzurum’a hizmet etmek ve şehrimizin tarihi zenginliğini insanlara tanıtmak siz kıymetli bağışçılarımızın vasıtasıyla oluyor. Bu anlamda sizlere müteşekkiriz. Bugün aramızda olmayan, ahirete irtihal eden değerli büyüklerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Bu vesileyle siz değerli konuklarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.



 

Rektör Çakmak’ın ardından söz alan konuklar ise ERŞA’nın Erzurum için önemine değinerek ETÜ’nün kendilerine göstermiş olduğu ilgi ve alakadan ötürü teşekkür ettiler.



 

Program bağış tutanaklarının imzalanması ve plaket takdiminin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

 



 


SPOR


GÜNDEM

Başkan Büyükakın: ‘’Daha güzel bir Kocaeli için yola çıktık’’
Başkan Kıral’a, geçmiş dönem belediye başkanlarından ziyaret
Muğla Büyükşehir kırsaldaki çınarların yanında
Başkan Zeyrek’ten ulaşımda kaliteli hizmet vurgusu
Düzce zabıtasından başarılı grafik

SON DAKİKA