Elazığ'da 45 yaşındaki hasta 50 dakikalık kalp masajıyla hayata döndürüldü

Elazığ

Sertaç Varol, kalbi durduktan sonra 50 dakika süren masaj ve ardından yapılan anjiyo ile hayata tutundu.

Yolculuk Sırasında Bilinç Kaybı

Elazığ’da, 45 yaşındaki Sertaç Varol, 27 Aralık sabahı göğüs ağrısı şikayetiyle kardeşini arayarak kendisini hastaneye götürmesini istedi. Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne doğru yola çıkan Varol, yolculuk sırasında bilincini kaybetti. Hastaneye ulaştığında kalbi durmuş olan hasta, acil servis ekibinin hızlı müdahalesiyle karşılandı.

50 Dakikalık Yaşam Mücadelesi

Acil ekip, yaklaşık 50 dakika süren kesintisiz bir kalp masajına başladı. Bu uzun ve zorlu mücadelenin sonunda hastanın kalbi yeniden çalıştırıldı. Hemen ardından hastaya acil anjiyografi yapılarak tıkalı olan damarları açıldı. Müdahalenin başarısı, hastanın hayata dönüş yolundaki ilk ve en kritik adım oldu.

Dört Gün Sonra Uyanmak

Anjiyodan sonra yoğun bakıma alınan Sertaç Varol, dört gün boyunca entübe olarak tedavi gördü. Bu süreyi hatırlamayan Varol, gözlerini açtığında başına gelenleri öğrendi. "Dört gün sonra uyandığımda başıma neler geldiğini öğrendim" diyen hasta, yapılan kontrollerde herhangi bir olumsuzluğun tespit edilmemesine şaşırdığını ifade etti. Sağlık durumunun iyi olmasının kendisini mutlu ettiğini belirtti.

Doktorlar Süreci Anlatıyor

Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Çetin Mirzaoğlu, hastanın yolculuk sırasında kalbinin durduğunu ve hastaneye ulaştığında yaklaşık bir saat süren kalp masajı ile hayata döndürüldüğünü açıkladı. Ritim sağlandıktan sonra acil anjiyografi ile tıkalı iki damarın açıldığını ekledi. Hastanın dördüncü günün sonunda ekstübe edilerek servise alındığını ve birkaç gün içinde taburcu edilmesinin planlandığını söyledi.

Ailemin Minnettarlığı

Hastanın kardeşi Serpil Hazar, yaşanan süreci anlatarak hastane personeline teşekkür etti. "Hakikaten hastanemize ne kadar teşekkür etsek azdır" diyen Hazar, acil servisten yoğun bakıma kadar tüm süreçte doktor ve hemşirelerin ellerinden gelenin fazlasını yaptığını vurguladı. Yenidoğan yoğun bakım ünitesinden getirilen cihazlarla yapılan hipotermi uygulaması da dahil olmak üzere tüm imkanların seferber edildiğini belirtti. Uzun müdahalelere rağmen herhangi bir olumsuzluk yaşanmamasını büyük bir şükür vesilesi olarak nitelendirdi.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Denizli'de kar mücadelesi sürüyor
Bursa'da lodos yapı eksikliklerini ortaya çıkardı
İnegöl'de tiyatro festivali düşünsel boyut kazandı
Sakarya'da 104 metreden yeni su kaynağı bulundu
Anadolu illeri kredide büyükşehirleri geçti
Haberi Sesli Oku