Ekipler direkleri sırtlayarak enerji seferberliği başlattı

Ekipler direkleri sırtlayarak enerji seferberliği başlattı

Tunceli'de buz yüküyle yıkılan hattı onarmak için Fırat EDAŞ ekipleri, ulaşımın olmadığı noktalara direkleri sırtında taşıyarak ilerliyor.

Zorlu Arazi Şartlarında İnsan Gücü

Tunceli’nin Kacarlar köyü bölgesinde, ağır buz yükü nedeniyle yıkılan enerji hattını onarmak için Fırat EDAŞ ekipleri olağanüstü bir çaba gösteriyor. İş makinelerinin geçemediği engebeli ve karlı arazide, ekipler elektrik direklerini fiziksel güçleriyle sırtlayarak arızalı hatta ulaşmaya çalışıyor.

Kesintiler Azalıyor, Hedef Enerjiye Kavuşmak

Yoğun kar yağışının neden olduğu ve bir dönem 18 bin aboneyi etkileyen elektrik kesintileri, yürütülen bu zorlu onarım çalışmaları sayesinde bugün itibarıyla 140 aboneye kadar düşürüldü. Çalışmaların tamamlanmasıyla bölgedeki birden fazla köyün yeniden enerjiye kavuşması hedefleniyor.

Yollar Açık, Çalışmalar Sürüyor

Kent genelinde ana yollar ulaşıma açık durumda. Köy yollarının büyük çoğunluğu da ulaşıma elverişli olsa da, enerji hatlarının geçtiği bazı özel arazilerde ulaşım sadece ekiplerin insanüstü çabalarıyla sağlanabiliyor. Fırat EDAŞ ekipleri, ağır kış şartlarına rağmen arızanın giderilmesi için sahada aralıksız mesai yapmaya devam ediyor.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Elazığ protokolü basketbol maçında buluştu
Ekipler direkleri sırtlayarak enerji seferberliği başlattı
Bakan Kurum: Malatya'da 9.659 Konut İçin Kura Çekildi
Bingöl-Elazığ karayolu tır trafiğine kapatıldı
Bingöl'de tır kazası: Buzlanma nedeniyle yolcu otobüsü çarptı, 3 yaralı
Haberi Sesli Oku