Düzce Üniversitesi’nde TÜBİTAK-1002 atölyesi gerçekleştirildi

.


TEKNOLOJİ 30.11.2023 20:36:00 0
Düzce Üniversitesi’nde TÜBİTAK-1002 atölyesi gerçekleştirildi


Düzce Üniversitesi Araştırma Dekanlığı tarafından “ARDEK Proje Etkinlikleri” dahilinde düzenlenen TÜBİTAK-1002 Atölyesi gerçekleştirildi.


Rektörlük Çalıştay Salonu’nda ki programa; Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk, Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emine Tekin, Araştırma Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Murat Bulut ve Doç. Dr. Aysun Aydın ile akademik personel katıldı.


Düzce Üniversitesi Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emine Tekin, her akademisyenin en az bir projesi olması şeklinde hedef koyduklarını söyledi. Araştırma Dekanlığı olarak çalışmalara proje yazma eğitimleriyle başladıklarını belirten Tekin, artık bilgiyi uygulamaya dökme aşamasına geldiklerini söyledi. Toplumun sorunlarına çözüm üreten, ülkemize katkı sunan daha büyük projeler yazmayı amaçladıklarına işaret eden Emine Tekin, programların akademisyenler için güzel bir tecrübe olacağı değerlendirmesinde bulundu.


Rektör Nedim Sözbir, üniversitelerin en önemli misyonunun proje üretmek olduğunu dile getirerek, Düzce Üniversitesi olarak projeleri çok önemsediklerinin altını çizdi. Türkiye’nin gelişimi ve kalkınması için ileri teknoloji üretmenin önemine vurgu yapan Sözbir, üniversitelere büyük görev düştüğüne dikkat çekti. Multidisipliner yaklaşımla, sorunlara çözüm üreten, katma değerli projelere Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Sözbir, programın hayırlı olmasını temenni ederek sözlerini sonlandırdı.


Açılış konuşmalarının ardından Düzce Üniversitesi Araştırma Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aysun Aydın, TÜBİTAK-1002 programıyla ilgili sunum gerçekleştirdi. 1002-A Hızlı Destek Programı, 1002-B Acil Destek Modülü ve 1002-C Doğal Afetler Odaklı Acil Destek Modülü ile ilgili bilgiler aktaran Doç. Dr. Aysun Aydın; programın amacı, bütçesi, başvuru belgeleri, değerlendirme kriterleri, içerik planlaması, dikkat edilmesi gereken hususlar ve proje başvuru basamakları başlıkları altında Düzce Üniversitesi akademisyenlerini bilgilendirdi.


Başarı hikâyeleri bölümüyle devam eden programda, Düzce Üniversitesi doktora programından mezun Dr. Aslıhan Dalmaz ve Dr. Hatice Çobanoğlu, başvuruda bulundukları ve TÜBİTAK tarafından kabul edilen 1002 projeleri hakkında bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.


Program, Proje Yazma Atölyesi ile sona erdi.
 


SPOR


GÜNDEM

Başkan Büyükakın: ‘’Daha güzel bir Kocaeli için yola çıktık’’
Başkan Kıral’a, geçmiş dönem belediye başkanlarından ziyaret
Muğla Büyükşehir kırsaldaki çınarların yanında
Başkan Zeyrek’ten ulaşımda kaliteli hizmet vurgusu
Düzce zabıtasından başarılı grafik

SON DAKİKA