Dünya Prematüre Günü Erzurum Doğum Hastanesinde Kutlandı.


ERZURUM 20.11.2019 12:21:00 0
Dünya Prematüre Günü Erzurum Doğum Hastanesinde Kutlandı.

Prematüre bebeklerin yaşam mücadelesine dikkat çekmek için 2011 yılından beri 17 Kasım günü, Dünya Prematüre Günü olarak kutlanmaktadır. Bu amaçla doğunun en önemli doğum hastanelerinden olan ve 35 yataklı yeni doğan yoğun bakım ünitesiyle bölgeye hizmet veren Nenehatun Kadın Doğum Hastanesinde bir etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Yakutiye belediye başkanı Dr. Mahmut Uçar, İl sağlık müdürü Dr. Gürsel Bedir, başhekimler, İl Sağlık Müdürlüğü başkanları, sendika temsilcileri, sağlık çalışanları, yeni doğan ünitesinde başarıyla hayata tutunan mimikler ve aileleri katıldı.  Hastane başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Berrin Göktuğ Kadıoğlu, Türkiye’de yılda yaklaşık 150. 000 prematüre bebeğin dünyaya geldiğini ve Nenehatun Hastanesinde de yılda yaklaşık 1. 100 prematüre bebeğin tedavi edildiğini belirtti.

Etkinlik, prematüreyi simgeleyen mor renk konseptiyle hazırlandı. Katılımcılar da mor aksesuarlarını takarak etkinliğe destek oldular. Bir doğum günü partisi havasında geçen etkinlik, minik mucizelere yaşama tutunma üstün başarı belgesi verilmesi ve pasta kesilmesi ile devam etti.

 


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA