DESIGN WEEK TURKEY TANITIM TOPLANTISI TASARIM DÜNYASINI BİR ARAYA GETİRDİ

Türkiye’de tasarım kültürünün oluşmasına ve Türk tasarımcıların dünyaya tanıtılmasına büyük katkı sağlayan Design Week Turkey 2019 (Türkiye Tasarım Haftası) Ticaret Bakanlığı


GÜNDEM 13.11.2019 09:41:00 0
DESIGN WEEK TURKEY TANITIM TOPLANTISI TASARIM DÜNYASINI BİR ARAYA GETİRDİ

koordinasyonuyla Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 14-17 Kasım 2019 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. 12 Kasım Salı akşamı Çırağan Kempinski’de TİM Başkanı İsmail Gülle’nin ev sahipliğinde düzenlenen Design Week Turkey tanıtım toplantısına Türk tasarımcılar, iş dünyası ve hafta boyunca konuşmalarıyla tasarım dünyasının yeniliklerini aktaracak yurtdışından ünlü tasarımcılar katıldı.

 

Konuyla ilgili basın bülteni ve görseller ekte bilginize sunulmuştur.

 

Saygılarımızla,

Türkiye’de tasarım kültürünün oluşmasına ve Türk tasarımcıların dünyaya tanıtılmasına büyük katkı sağlayan Design Week Turkey 2019 (Türkiye Tasarım Haftası) Ticaret Bakanlığı koordinasyonuyla Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 14-17 Kasım 2019 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. 12 Kasım Salı akşamı Çırağan Kempinski’de TİM Başkanı İsmail Gülle’nin ev sahipliğinde düzenlenen Design Week Turkey tanıtım toplantısına Türk tasarımcılar, iş dünyası ve hafta boyunca konuşmalarıyla tasarım dünyasının yeniliklerini aktaracak yurtdışından ünlü tasarımcılar katıldı.

 

85 bin ihracatçının temsilcisi konumunda bulunan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’in Ticaret Bakanlığı koordinasyonuyla tasarım kültürünü geliştirmek, tasarımın gücü konusunda farkındalık sağlamak, Türk tasarımcıları dünyaya tanıtmak ve tasarımın endüstriye kattığı değeri artırmak amacıyla bu yıl 4. kez düzenlediği Design Week Turkey, 14-17 Kasım tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 12 Kasım Salı akşamı Çırağan Kempinski’de TİM Başkanı İsmail Gülle’nin ev sahipliğinde gerçekleşen tanıtım toplantısına Sertaç Ersayın, Arzu Kaprol, Kevin C.Tseng, Melike Altınışık, Tarhan Telli, WDO üyesi ve Design Turkey Jürisi Thomas Walter Garvey ve Design Turkey Jürisi Michael Brown Thomson gibi isimler katıldı.

 

Design Week Turkey tanıtım toplantısında konuşan TİM Başkanı İsmail Gülle “Design Week Turkey’i, ülkemizde tasarım kültürünün yaygınlaşması adına son derece önemli görüyoruz. TİM olarak ülkemizin markalaşma yolunda önemli bir adım atmak için çalışmaları yürütüyor ve Türkiye’de yapılan tüm moda ve tasarım etkinliklerini bir çatı altında toplamayı hedefliyoruz. Genç Türk tasarımcılarımızı dünyaya tanıtmak ve ihracat ile tanıştırmak için önemli çalışmalar yapıyoruz. Ülkemizin markalaşma yolculuğuna da önemli katkı sağlayacak yeni bir projeyi hayata geçireceğiz. Bu kapsamda moda ve tasarıma yönelik tüm etkinliklerimizi bir araya getireceğimiz uluslararası organizasyon gerçekleştireceğiz. Yıl boyunca tasarım ve modanın konuşulacağı bu proje ile İstanbul’u uluslararası düzeyde, Avrasya’nın bölgesel tasarım merkezi yapacağız ve İstanbul’u endüstriyel, görsel, moda tasarım ajanslarının ofis açacakları küresel tasarım merkezine dönüştüreceğiz “dedi.


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA