Hakkari’nin Şemdinli ile Derecik ilçelerini birbirine bağlayan kara yolunda yoğun yağışların tetiklediği bir heyelan meydana geldi. Yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları yolun bir bölümünü tamamen kapattı, bu da iki ilçe arasındaki ulaşımı önemli ölçüde aksattı.
Durumun bildirilmesi üzerine Karayolları ekipleri derhal bölgeye sevk edildi. Ekipler, yolu en kısa sürede trafiğe açmak için temizleme ve güvenlik çalışmalarına başladı. Çalışmalar sürerken, sürücüler alternatif güzergâhları kullanmaya veya yolun açılmasını beklemeye davet edildi.
Yetkililer, bölgedeki yağışların devam etmesi nedeniyle yeni heyelan riskine karşı uyarıda bulundu. Mevcut riski göz önünde bulunduran ekipler, gerekli tüm tedbirleri artırdıklarını ve sürücülerin ekstra dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.