Depremde kayıp veren Cömert ailesi marangoz atölyesiyle hayata tutunuyor

Depremde kayıp veren Cömert ailesi marangoz atölyesiyle hayata tutunuyor

Akçadağ'da depremde annesini ve bebeğini kaybeden Emre Cömert, babasıyla kurdukları atölyede yaşam mücadelesini sürdürüyor.

Bir Felaketin Ardından Hayata Tutunma Mücadelesi

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde, 6 Şubat 2023 depremlerinde annesini ve 40 günlük bebeğini kaybeden Emre Cömert, ev ve iş yerlerinin yıkılmasının ardından babası Kamuran Cömert ile birlikte yeniden kurdukları marangoz atölyesinde yaşam mücadelesini sürdürüyor. Aile, büyük yıkımın yaşandığı Başpınar Mahallesi'nde enkaz altında kalmış, saatler süren kurtarma çalışmaları sonucu babaanne Ömür Cömert ile 40 günlük torunu kurtarılamamıştı.

Yıkılanın Yerine Yeniden Kurulan Bir Hayat

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerde ilçede 29 kişi hayatını kaybederken, yapı stokunun yaklaşık yüzde 90’ı hasar gördü. Yaklaşık 45 yıldır marangozluk yapan 59 yaşındaki Kamuran Cömert ve ailesi, 6 Şubat'ta saat 13.24'te meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depreme evlerinde yakalanmıştı. Büyük acının ardından aile, yıkılan evlerine yakın bir bölgede yeniden bir marangoz atölyesi kurarak hayata tutunmaya başladı.

Annemi ve Kızımı Kaybettim

Depremde annesini ve kızını kaybeden Emre Cömert, "Depremde evlerimiz, iş yerlerimiz ve araçlarımız yıkıldı. Annemi ve kızımı kaybettim. Kendi imkanlarımızla yeniden atölye kurduk. Daha sonra kurduğumuz yer rezerv alanına girince tekrar kaldırmak zorunda kaldık. Yaklaşık bir yıl boşta kaldıktan sonra yeniden tezgahlarımızı kurduk. Şu anda PVC ve kereste sektöründe çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Hayat Devam Ediyor

Baba Kamuran Cömert ise yaşadıkları zorlukları şu sözlerle anlattı: "Atölyemiz yıkıldı, evimiz yıkıldı. Buna rağmen Başpınar Mahallesi’nde yeniden işimize başladık. Hayat devam ediyor. Çalışarak ayakta kalmaya çalışıyoruz. Kış sezonu biraz durgun geçse de umudumuzu kaybetmedik."


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Üzümlü'de velilere mesleki eğitim fırsatları anlatıldı
Erzincan'da yağsız kesim uygulaması başladı
Erzincan'da aile sağlığı çalışanlarına eğitim programı düzenlendi
Tunceli'de deprem sonrası konut inşaatı hızlandı
Ardahan'da tipiyle mücadele: Özel İdare ekipleri yolları açıyor
Haberi Sesli Oku