Dadaşlar Erkon' un düzenlediği tanıtımda buluşacak

Erzurumlular ve Erzurum'a gönül verenler 14 - 17 Kasimda Maltepe etkinlik alanında buluşuyor.


12.11.2019 22:25:00 0
Dadaşlar Erkon

ENVER GÜLER / BÜLENT ÇAMLI / İSTANBUL

Anadolu’da birlikte yaşama kültürünün en güzel örneği Erzurum'un tüm değerlerinin sazıyla, sözüyle, sanatıyla, yöresel ürünleriyle ve güzel mert, yiğit dadaşlarıyla kutlandığı bir bayram niteliğinde geçmeyi hedefleyen Erkon Kadim şehir Erzurum tanıtım  Günleri’ne Erkon Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri , yalnız Erzurumluları  değil tüm halkımızı davet ettiğini açıkladı.

"Anadolu’nun zengin kültür hazinesi, İstanbul’da yeniden keşfolunuyor. Erzurumlular ve Erzurum'a gönül verenler 14 - 17 Kasimda Maltepe etkinlik alanında  buluşuyor. Tarihe olan borcunu bin türlü kahramanlıkla ödeyen, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, Anadolu’nun sevda coğrafyası ‘Kadim  Şehir Erzurum ve Erzurumluların sahip oldukları eşsiz değerleri yeniden gün yüzüne çıkartıyor" diyen   ERKON yetkilileri Erzurum Günlerinin amacını şu açıklama ile ifade ediyor:  "Birlik, kardeşlik, dayanışma ve karşılıklı anlayış açılarından eşsiz bir model oluşturan Erzurum ve Erzurumlu olmak, 14 - 17 Kasım tarihlerinde Maltepe etkinlik alanında düzenlenecek etkinlik kapsamında her yönüyle ele alınacak; birlikte yaşama kültürünün bu eşsiz örneği tüm İstanbul ve Türkiye’ye yeniden tanıtılacak, çıkarılacak hayati dersler yalnız Erzurumluların  değil herkesin ilgisine sunulacak"


Kadim Şehir Erzurum tanıtım Günleri, Erzurum'a ait folklorik değerlerin kadın ve erkek barlarının kutlandığı adeta bir bayram niteliğinde geçecek. Türk Halk Müziğinin sevilen sanatçıları Erzurum  yöresine ait türküleri seslendirecek. Nurullah Akçayır, Burhan Topal, Özcan Türe, Fatih Koçak, Taha İmre, Sinan Siverekli ve bir çok sanatçı  türküleriyle dinleyenlere güzel vakit geçirtecekler. Ayrıca Erzurumlu usta tiyatrocularda yer alacaklar
Duayyen Gazeteci  ve Fırfırık gazetesinin sahibi ünlü karikatürist Vedat Refahiyeli ise 15 Kasım günü çeşitli gazetelerde ve Pusula gazetesinde yayınlanan karikatürlerden oluşan bir sergi açacak. 


ERKON' un düzenlemiş olduğu "Kadim Şehir Erzurum" Tanıtım Günleri bugünkü potansiyelinin tanıtıldığı, hasat mevsiminde bir harman zamanı gibi dostluğun, mutluluğun ve umudun  doruk noktasına çıktığı bir meydan olacak; Gazetecisi, Yazarı, şairi, ozanı, sazı ve sözüyle, sanatı ve sporuyla, yaşayan renkleriyle, tarihi ve bugünüyle Maltepe etkinlik alanında "İstanbul’un kalbi Erzurum tadında ve renginde atacak."      


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA