Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

.


POLİTİKA 16.10.2021 14:57:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel görüşmesi sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: (Almanya ile ilişkiler) “İkili ilişkilerimizde zaman zaman sıkıntılı dönemler yaşasak da bunları aşmayı ve işbirliğimizi çok daha ileriye taşımayı başardık. Merkel ile yürüttüğümüz başarılı çalışmaların yeni hükumet döneminde de aynı şekilde devam etmesini temenni ediyorum. Her zaman çözüm odaklı bir lider oldu” dedi.

Merkel'in açıklamalarından satır başları:

Son yıllarda gerçekten Türkiye ile iyi ilişkiler için çabaladık. Bu ilişkileri sürdürmek için karşımızda çok fazla görev var. 60, yıldönümü iş gücü anlaşması yıldönümünü kutladık. Almanya'da çalışan insanlar ne kadar örnek teşkil eden kariyerleri olanları gördük. Bu örneklerden bir tanesi de Özlem Türeci ve Uğur Şahin.

'AB'NİN TÜRKİYE'YE VERECEĞİ DESTEĞİ SÜRDÜRECEĞİNİ İİFADE ETTİM'

Türkiye'de tutuklu bulunan ve yurtdışına çıkış yasağı bulunan Alman vatandaşlarına da değindik. Türkiye ile AB arasındaki ilişkilere de değindik. Yasadışı göç konusu önemli. AB'nin Türkiye'ye vereceği desteği sürdüreceğini ifade ettim. İnsan kaçakçılığı konusunda işbirliğimiz sürüyor. BM ile bu kış Afganistan'da felaketler yaşananması için çabalamalıyız. Suriye'deki konuyla ilgili de konuştuk. İdlib'teki durum gergin. Libya'dan yabancı unsurların çekilmesi gerektiğini ifade ettik. Yunanistan ve Türkiye arasındaki konuları da ele aldık. Burada aşılması gereken sorunlar var. Bunlar konuşmayla aşılması gerekiyor.  


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA